Programul lunii ianuarie la Filarmonica de Stat Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 769 Vizualizări

Programul lunii ianuarie la Filarmonica de Stat Târgu Mureș

Debutul de an la Filarmonica de Stat Târgu Mureș stă sub auspiciile Festivalului Muzicii de Divertisment care a debutat joi, 4 ianuarie la  Sala mare a palatului Culturii cu un recital de orgă susținut de Lőrinczi Lehel. Programul a cuprins  “Sortie” de Kovács Szilárd Ferenc, Fantezia și fuga BACH de Liszt F., Fantezia “Ut re mi fa sol la”, FBWV 201 de J. J. Froberger, Fantezia și fuga în sol minor, BWV 542 de J. S. Bach și Te Deum de Daniel Roth.

Următorul concert va avea loc marți, 9 ianuarie, ora 19, de asemenea la Sala Mare. Intitulat “In memoriam Székely István”, concertul îl aduce pe scenă pe Székely Attila care va interpreta la pian lucrări semnate L. van Beethoven, F. Chopin și Liszt F.

Programul lunii ianuarie cuprinde și concertele extraordinare de Anul Nou programate în zilele de joi, 11 ianuarie și vineri, 12 ianuarie. Acestea vor fi dirijate de Pablo Boggianno și cuprind  valsuri, polci și marșuri celebre din creația lui J. Strauss. Nu lipsesc concertele extraordinare de Re-Revelion, dirijate ca în fiecare an de Shinya Ozaki care vor avea loc miercuri, 17 ianuarie si joi, 18 ianuarie. Soliști vor fi soprana Diana Țugui și baritonul György Levente. În program vor fi interpretate lucrări de J. Strauss, G. Donizetti, G. Puccini și A. Borodin.

Pe afișul lunii ianuarie se regăsesc și două concerte dedicate Zilei Culturii Maghiare și Zilei Culturii Române

„Duminică, 21 ianuarie, va avea loc un concert extraordinar dedicat Zilei Culturii Maghiare, organizat în colaborare cu Consulatul general al Ungariei la Miercurea Ciuc. Concertul va fi dirijat de Tompa Ábel și regizat de Novak Péter. Vineri, 26 ianuarie, va avea loc un concert extraordinar dedicat Zilei Culturii Române. Spectacolul intitulat “Duhul eminescian” va fi dirijat de cunoscuta artistă Ozana Barabancea, care va avea și postura de solistă al acestui concert. Alături de Orchestra simfonică și Corul mixt al Filarmonicii, pe scenă se vor afla si elevii de la Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu”, precizează reprezentanții Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii și online pe site-ul Evenbook.ro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE