Elveția elimină controalele pentru români în aeroporturi   Stiri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 199 Vizualizări

Elveția elimină controalele pentru români în aeroporturi  

Veste incredibil de bună pentru români! Elveția a decis să elimine controalele pentru cetățenii României pe aeroporturi, aderând la decizia Uniunii Europene. Același tratament li se aplică și bulgarilor care vor să inter în țară.

Consiliul UE a decis în unanimitate și a adoptat, la finalul anului 2023, decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România, dar și în Bulgaria. Ceea ce înseamnă că țările care fac parte din Uniunea Europeană și, implicit, din spațiul Schengen, trebuie să desființeze controalele interne la frontierele maritime și aeriene pentru cetățenii români și bulgari, începând cu data de 31 martie 2024. Astfel, va rămâne în vigoare, momentan, doar controlul la frontierele terestre.

Elveția este țara care a declarat că va elimina controalele de pe aeroporturi pentru toate persoanele care călătoresc dinspre România și Bulgaria. Anunțul a fost făcut de cuârnd chiar de către guvernul elvețian. „Pentru Elveția, preluarea înseamnă în special că din 31 martie 2024 nu vor mai fi efectuate controale de identitate pentru persoanele din și către Bulgaria și România pe aeroporturi. Bulgaria și România pot, de asemenea, să elibereze vize Schengen”, se arată în presa elvețiană, conform admin.ch.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE