Direcția Școlii, delegație în Germania, la târgul Didacta 2024 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Direcția Școlii, delegație în Germania, la târgul Didacta 2024

O delegație din partea Municipiului Târgu Mureș, din cadrul Direcției Școli, va participa la Târgul Internațional de Educație – „Didacta 2024”, care va avea loc în Köln, Germania, în perioada 20-24 februarie 2024. Consilierii locali din Târgu Mureș au adoptat, în 30 ianuarie, Hotărârea de Consiliu Local în care se prevede acoperirea costurilor delegației.

„Scopul deplasării delegației este de a prospecta piața europeană în vederea identificării celor mai noi tendințe în domeniul educației în ceea ce privește tehnologia și materialele didactice moderne.

Intenția Direcției Școli este de a corela aceste tendințe cu produsele (materiale didactice, mobilier și echipamente IT) care fac obiectul contractului de finanțare – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” C15 – Educație „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR, MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ”, se arată în referatul de aprobare a Proiectului de Hotărâre de Consiliu Local.    

Municipiul Târgu Mureș va fi reprezentat la acest târg de o delegație formată din 4 angajați din cadrul Direcției Școli”, se arată în referatul de aprobare al Proiectului de HCL.

4 persoane, 5000 de euro

Pentru deplasarea celor patru persoane a fost aprobat un buget total de 24951 de lei – în jur de 5000 de euro.

În această sumă sunt prevăzute: „diurnă 840 euro (respectiv 4177,00 lei, conform cursului valutar BNR comunicat în data de 3 ianuarie, de 1 euro= 4,9731 lei), indemnizație de cazare = 3600 euro (respectiv 17.903,00 lei, calculat la curs BNR comunicat în data de 3 ianuarie 2024, 1 EURO = 4,9731 lei), transport: cu autoturism personal- carburant – 2331,00 lei, vignetă – 300,00 lei, asigurare de călătorie: 60 lei/pers, respectiv 240,00 lei (4 persoane)”.

În intervenția sa, Kiss Zoltán, consilier local din partea PMP, a spus că i se pare cam mare bugetul alocat pentru cazare, 150 de euro/noapte. Horațiu Lobont, director adjunct al Direcției Școli din cadrul Primăriei Târgu Mureș, a explicat că suma trebuie înțeleasă „până în 150 de euro”, susținând că, în realitate costurile vor fi mai mici.

Pápai László, consilier local din partea POL, s-a declarat împotriva deplasării în Germania. „Cred că noile tendințe în mobilier școlar pot fi aflate și de pe Google”. Reprezentantul Direcției Școli, în ședința de CL, a spus că materialul justificativ este vag. „Nu mi-l asum în totalitate. Este vorba despre tot ce înseamnă dotări școlare la acest târg. Din 2019, nu am mai fost. Nu găsești totul pe internet.” În dezbatere, au mai intervenit Radu Pescar (PMP) și Kelemen Attila (UDMR), președintele de ședință. „Consider că e important să ieșim. Aceste expoziții internaționale au sens. Sunt curios cât de eficienți veți fi în privința costurilor”, a spus Kelemen Attila.

Valentin COVACIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE