”Empatie versus bullying”, poveste pentru suflet la Sărmașu Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 493 Vizualizări

”Empatie versus bullying”, poveste pentru suflet la Sărmașu

Proiectul educațional ”Empatie versus bullying”, inițiat de către consilier școlar psiholog Voichița Maier, a debutat la mijlocul lunii ianuarie 2024, la Liceul Teoretic ,,Samuil Micu” din orașul Sărmașu.

Ca o punte între trecut, prezent și viitor, pentru dezvoltarea colaborării, lucrului în echipă, prieteniei și empatiei, activitatea ”O oră plină de culoare”, pictată și desenată prin ochii unor copii de peste 2 ani și copii de 15-16 ani a urmărit implicarea unui mic grup din Echipa Îngeraților formată din elevi ai clasei a X-a B: Alexandra Gorgan, Alexia Socaciu, Karla Fodor, Mirela Rusu, Tudor Bumb, Gabriel Suciu, Dalian Leorinț și Florin Hulpe.

”Mulțumim pentru primire și găzduire doamnei educatoare Furnea Enika și Grupei Ursuleților, preșcolarii din Cadrul grădiniței locale. Principalul deziderat al activității a fost comunicarea între tinerele generații, implicate în activități cu caracter ludic, ce au urmărit dezvoltarea empatiei, a colaborării și bunei înțelegeri”, a precizat psih. Voichița Maier.

Fără a se arăta deloc surprinși, cei mici, preșcolarii, au participat trup și suflet bucurându-se de vizita colegilor mai mari și a consilierului școlar Voichița Maier. Pentru adolescenți, această activitate s-a constituit printr-o depășire a limitelor, o ieșire din zona de confort și, mai mult decât atât, o evadare înspre lumea frumoasă a copilăriei.

”Elevii, și-au amintit de anii inocenței lor, ani frumoși și importanți în egală măsură pentru dezvoltarea cognitivă, deprindrea celor mai bune abilități de comunicare și sociale, căci, așa cum afirma Nicolae Mareș: Ascultați-i pe copii! În întrebările și răspunsurile lor găsiți doar inocență și adevăr. De ce la Sărmașu? Pentru că, la Liceul Teoretic ,,Samuil Micu” adolescenții au aptitudini deosebite de comunicare, manifestă interes pentru ora de Consiliere Psihopedagogică, demostrează seriozitate și conștiinciozitate, iar activitățile educaționale urmăresc dezvolarea acestora din multiple puncte de vedere. Pentru a urmări evoluția elevilor implicați, următoarele activități ale proiectului ”Empatie versus bullying” au ca scop antrenarea unui număr cât mai mare de elevi, din clase diferite, pe categorii de vârstă, reducerea fenomenului de bullying, dezvoltarea empatiei, comunicarea asertivă, a colaborării și prieteniei între generații. Aceste activități se doresc a fi o alternativă pentru adolescenții tentați de mirajul consumului de droguri și substanțe interizse. Sper ca toate aceste activități să contribuie la educarea tinere generații, la promovarea și valorizarea Liceului Teoretic ,,Samuil Micu”. Activitățile Grupului Îngerații vor continua pe toată durata anului școlar 2023-2024”, a conchis psih. Voichița Maier.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE