Elevii de la ”Blaga”, dialog cu europarlamentarii Siegfried Mureșan, Victor Negrescu și Marian-Jean Marinescu Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 127 Vizualizări

Elevii de la ”Blaga”, dialog cu europarlamentarii Siegfried Mureșan, Victor Negrescu și Marian-Jean Marinescu

Elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin au avut parte de trei oaspeți inediți în cadrul proiectului “Școli Ambasador ale Parlamentului European”, europarlamentarii Siegfried Mureșan, Victor Negrescu și Marian-Jean Marinescu. Organizat de echipa EPAS Blaga Reghin sub forma unor videoconferințe, demersul a oferit posibilitatea elevilor să afle informații menite să ducă la o mai bună înțelegere a valorilor și complexității peisajului european.

„În perioada 17-18 ianuarie 2024, echipa EPAS Blaga Reghin a găzduit trei videoconferințe cu distinșii europarlamentari Siegfried Mureșan, Victor Negrescu și Marian-Jean Marinescu. Pe lângă informații legate de funcționarea Parlamentului European și desfășurarea activităților variate ale europarlamentariilor, am avut ocazia, într-o atmosferă plăcută și informală, să aflăm ce îi motivează, ce funcții importante ocupă și implicarea lor în comisii. Nu în ultimul rând, elevii noștri au pus întrebări referitoare la preferințele muzicale și literare, la experiențele lor din școală, la animalele de companie etc. Suntem onorați și bucuroși că au acceptat invitația noastră la dialog, iar echipa EPAS s-a organizat exemplar”, ne-a declarat prof. Cristina Drescan, ambasador senior.

„Întâlnirea a contribuit la progresul inițiativelor noastre” Ambasadorii de la Blaga s-au declarat încântați de dialogul cu cei trei europarlamentari, prilej de a afla direct de la sursă despre Parlamentul European. Bucurie mare a fost în special pe moderatori, cei care au facilitat dialogul dintre elevi și cei trei invitați. „În cadrul proiectului Școală candidat – Parlamentul European elevii desfășoară diferite activități, cum ar fi seria de întâlniri: ,,Ce este și cum funcționează PE? De vorbă cu europarlamentarii”. Această activitate implică un dialog deschis cu diferiți europarlamentari, despre teme legate de Uniunea Europeană în general, Istoria si valorile europene, Parlamentul European, viața cotidiană în context european și altele; mobilizând elevii la discuții libere, structurate, valorificând competențe de comunicare, socializare, organizare și conștientizarea a ceea ce înseamnă patrimoniul european și funcția de europarlamentar”, ne-a declarat Kosztan Katinka, ambasador senior.

„Am avut onoarea de a interacționa cu europarlamentarul Negrescu Victor, un om cu o contribuție semnificativă în domeniu. Invitatul nostru ne-a împărtășit perspectivele și experiențele sale valoroase, spunându-ne ce înseamna munca în cadrul Parlamentului, iar după prezentare am avut o sesiune de întrebări unde curiozități cum ar fi sistemul educațional sau evoluția tehnologiei în concordanță cu viitorul UE au fost lămurite. Întâlnirea ne-a adus multe beneficii și a contribuit la progresul inițiativelor noastre”, a spus Iulia Ababei, ambasador junior.

„Am onoarea să fac parte din echipa EPAS Blaga, o echipă minunată, dornică de muncă. Am avut privilegiul de a participa, în aceste două zile, la trei conferințe cu trei europarlamentari distinși: Siegfried Mureșan, Victor Negrescu și Marian Jean Marinescu. Am putut afla informații noi despre organismul pe care îl promovez și care este ”vinovat” pentru toate lucrurile fantastice și drepturile care își propun să ne ajute să trăim această viață minunată, nu doar să supraviețuim, făcându-ne viața de zi cu zi mult mai ușoară”, a precizat Șerban Bloj, ambasador junior.

„În calitate de moderator al recentei videoconferințe dintre Echipa EPAS Blaga și europarlamentarul Marinescu Marian-Jean, am avut privilegiul de a facilita un dialog profund și constructiv între o echipă dedicată și un reprezentant de marcă al Parlamentului European. Schimbul vibrant de idei și informații desfășurat în cadrul evenimentului a lăsat o amprentă semnificativă asupra perspectivei noastre legate de provocările și curiozitățile europene. A fost, într-adevăr, o lecție captivantă privind diversitatea opiniilor și a viziunilor asupra unor teme cruciale în contextul european contemporan”, a povestit Elisa Chiverean, ambasador junior.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE