Fermierii spanioli blochează autostrăzile, luând exemplul agricultorilor revoltați din România Stiri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

Fermierii spanioli blochează autostrăzile, luând exemplul agricultorilor revoltați din România

Fermierii spanioli au blocat marți, 6 februarie, traficul pe unele dintre cele mai importante autostrăzi din țară, alăturându-se, astfel, omologilor europeni care protestează față de costurile mari, concurență cu țările non-UE și birocrație, asemenei agricultorilor din România, potrivit Reuters.

Donaciano Dujo, vicepreședintele ASAJA, una dintre cele mai mari asociații ale fermierilor spanioli, a declarat că „avem aceleași probleme la nivelul întregii Uniunii Europene, cu nuanțe diferite”.  ASAJA, dar și alte sindicate ale fermierilor, au cerut organizarea de proteste încă de joia trecută, 1 februarie, însă mulți fermieri au ieșit pe străzi cu tractoarele abia marți, creând blocaje în traficul din întreaga țară, au precizat responsabilii care se ocupă de gestionarea traficului. Astfel, din Sevilla și din sud până la Girona, în apropiere de granița cu Franța, traficul rutier a fost stopat în proporție de aproape 90%.

Donaciano Dujo: „Mediul rural s-a săturat!

La Girona, tractoarele puteau fi văzute cum se strâng cu o zi înainte de proteste, purtând pancarte pe care se putea citi „Fără fermieri nu există mâncare”. La fel ca şi colegii lor din Franţa, Belgia, Italia, România și Portugalia, fermierii spanioli se plâng de birocraţia europeană din ce în ce mai greoaie, preţurile mici pe care le primesc pentru produsele lor şi creşterea costurilor. Ei susţin că regulile care sunt impuse fermierilor europeni, pentru a proteja mediul, îi fac mai puţin competitivi decât fermierii din alte regiuni, precum America Latină sau ţările non-UE. În ultimele zile, blocajele instituite de fermieri în Franţa şi Belgia au escaladat în unele cazuri în confruntări violente cu poliţia.

(L.P.)

Sursa foto: observador.pt

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE