Home / Cultură / Concert extraordinar dirijat de Jascha von der Goltz

Concert extraordinar dirijat de Jascha von der Goltz

Distribuie

Filarmonica de Stat Târgu Mureș a oferit publicului iubitor de muzică simfonică joi, 8 februarie, un concert extraordinar dirijat de Jascha von der Goltz (Germania). În prima parte a serii participanții l-au putut asculta pe violoncelistul Filip Papa interpretând Concertul pentru violoncel și orchestră în Do major de J.Haydn. Solist concertist al Filarmonicii „Moldova” din Iași, cu o carieră de peste 35 de ani și lector universitar doctor la Universitatea de Arte George Enescu din același oraș, Filip Papa este muzician recunoscut în țară și în străinătate, membru al cvartetului de coarde „Ad Libitum”, al filarmonicii menționate mai sus, formație câștigătoare a numeroase premii internaționale la competițiile de gen, având participări la festivaluri și realizând editări de discuri.

 În partea a doua a concertului a fost interpretată Simfonia a 9-a în re minor de L.van Beethoven.

Partitura de mezzosoprană a fost susținută de Iulia Merca, solistă a Operei Române din Cluj-Napoca, deținătoare a mai multor premii I la concursuri internaționale de canto, având activitate artistică în spectacole de operă, în concerte camerale, în musical și teatru, atât în țară cât și străinătate, în Japonia, Franţa, Italia, Spania, Elveţia, Austria, Cehia, SUA.

Remus Alăzăroae care a avut rolul tenorului, este solist al Operei Naționale din Timișoara cu participări la turnee în țări precum: Italia, Austria, Germania, Olanda, Quatar. Repertoriul său cuprinde roluri din cele mai cunoscute opere de Mozart, Rossini, Verdi, Puccini.

Soprana Borsos Edith și baritonul György Levente, managerul Filarmonicii târgumureșene, ambii cunoscuți publicului ca profesioniști de marcă, cu cariere internaționale, au întregit acest frumos cvartet.

Conducerea muzicală a acestei manifestări, ce presupune o mare forță de cuprindere a ansamblurilor și o foarte bună cunoaștere a operei, a aparținut tânărului dirijor Jasha von der Goltz, care studiază în prezent arta dirijatului la Zürich, având multiple specializări, în violoncel, percuție și pian, remarcându-se prin câștigarea Premiului al II-lea la Concursul de dirijat „Jeunesse Musicale” de la București, ediția 2019, deschizându-și, astfel, calea spre o carieră internațională promițătoare.

”Greul concertului a aparținut Orchestrei Simfonice și Corului Mixt. Acesta din urmă, condus de dirijorul Adrian Vinars, extins numeric și calitativ, primind „întăriri” de la membri ai corului din Filarmonica clujeană a avut o prestație extraordinară, demonstrând valoarea și măiestria acestui muzician de clasă ”, a menționat prof.univ.dr. Carmen Mihăescu UAT Târgu Mureș, prezentă la eveniment.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Flori la bustul lui Constantin Romanu-Vivu

Distribuie Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sofalvi Szabolcs, a depus duminică, 1 februarie, coroane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.