Bugetul CJ Mureș. Case memoriale: Gheorghe Șincai, Petőfi Sándor și Ion Vlasiu Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Bugetul CJ Mureș. Case memoriale: Gheorghe Șincai, Petőfi Sándor și Ion Vlasiu

În bugetul pentru anul acesta al Consiliului Județean Mureș sunt alocate sume pentru trei case memoriale. Este vorba despre 2 case memoriale noi: Gheorghe Șincai și Ioan Vlasiu, dar și despre investiții pentru Casa Memorială „Petõfi Sándor” din Albești.

Pentru realizarea unei case memoriale Gheorghe Șincai, în Râciu, au fost alocați un milion de lei. „Începem demersurile pentru a fi creată Casa Memorială „Gheorghe Șincai”. Această investiție va fi realizată în Râciu. Totodată, pentru ansamblul memorial „Petőfi Sándor”, de la Albești, au fost allocate 2,6 milioane de lei”, a precizat Péter Ferenc, președintele CJ Mureș. 

„Pentru casa lui Ion Vlasiu din Deda am alocat 750 000 de lei”, a declarat. Apoi, a explicat că este un obiectiv care nu se va realiza de pe-o zi pe alta. „Există o ofertă, trebuie să se facă o expertiză, după aceea urmează diferite aprobări în cadrul Consiliului Județean până când vom ajunge acolo ca să încercăm să cumpărăm acest imobil, unde a trăit și a lucrat artistul Ion Vlasiu”, a explicat președintele CJ Mureș. Apoi, a povestit că în timpul demersurilor pentru reabilitarea monumentului din fața

„Pentru casa lui Ion Vlasiu din Deda am alocat 750 000 de lei”, a declarat. Apoi, a explicat că este un obiectiv care nu se va realiza de pe-o zi pe alta. „Există o ofertă, trebuie să se facă o expertiză, după aceea urmează diferite aprobări în cadrul Consiliului Județean până când vom ajunge acolo ca să încercăm să cumpărăm acest imobil, unde a trăit și a lucrat artistul Ion Vlasiu”, a explicat președintele CJ Mureș.

Apoi, a povestit că în timpul demersurilor pentru reabilitarea monumentului din fața Aeroportului Transilvania, realizat de Ion Vlasiu, fiica artistului a propus Consiliului Județean să achiziționeze casa.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, organizată în 12 februarie, după adoptarea bugetului CJ Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE