Șoc și tristețe pentru fanii români ai motorsport-ului: Formula 1 nu se vede la TV în România! Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1305 Vizualizări

Șoc și tristețe pentru fanii români ai motorsport-ului: Formula 1 nu se vede la TV în România!

Fanii Formula 1 din România, îngroziți de faptul că acest sezon s-ar putea să nu fie difuzat pe niciun canal de televiziune din țară. La mai puțin de nouă zile înainte de începerea noului sezon de Formula1, încă au loc negocieri în ceea ce privește apariția live a curselor și în România, însă, deocamdată, nicio televiziune din țară nu a bătut palma pentru a difuza competiția iubită de mii de români.

Au rămas doar nou zile până la startul noului sezon Formula 1, sau „Marele Circ”, cum mai este denumit de iubitorii motorsportului, programat pe weekendul 29 februarie-2 martie, în Bahrain. Însă, pe cât de mare este bucuria începerii sezonului, pe atât de mare este supărarea fanilor din România a celei mai iubite și prestigioase competiții motorizate din lume. Aceștia au primit vestea conform căreia, până în momentul de față, nu există niciun contract semnat între F1 și vreo televiziune românească, ceea ce înseamnă că întreaga competiție nu va fi difuzată în România.

Situația e în „aer” înaintea Marelui Premiu din Bahrain, aspect confirmat public și de pagina „Grila de Start”, dedicată emisiunii despre motorsport de la DigiSport. O postare publicată miercuri, 21 februarie, spune: „Pentru că primim foarte multe întrebări despre drepturile TV pentru F1… În acest moment, nicio televiziune din Romania nu a cumpărat drepturile de difuzare pentru sezonul 2024! Negocieri, probabil, sunt, dar nu știm dacă în acest an competiția o să se mai vadă pe TV”, potrivit gsp.ro.

Prețul, motivul principal al acestei neînțelegeri

Se pare că, potrivit gsp.ro, problema este legată de prețul drepturilor de televizare. Americanii au pretenții mari, mai ales că popularitatea Formulei 1 a explodat în ultimii ani, astfel că reprezentanții televiziunilor de sport din România ezită să cumpere accesul la televizare pe canalele românești.

Sezonul 2023 din Formula 1 a fost transmis de posturile PrimaSport, OrangeSport și DigiSport. În acest moment, drepturile pentru Formula 1 sunt deținute de televiziuni din numai 62 de țări la nivel mondial. Alternativa la posturile TV este platforma F1 TV. Abonamentul Pro, care oferă transmisiune live a curselor din Formula 1, Formula 2, Formula 3 și Porsche Supercup.

(L.P.)

Sursa foto: formula1.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE