Caravana Medicală AUR la Grebenișu de Câmpie Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Caravana Medicală AUR la Grebenișu de Câmpie

Caravana medicală AUR a ajuns în județul Mureș pentru două săptămâni. În perioada 12-22 februarie, a fost prezentă în Deda, Satu Nou din Sânpetru de Câmpie, Hodac și Grebenișu de Câmpie. În zilele următoare, 23 și 24 februarie, va ajunge în comuna Adămuș.

„Consider că este benefic un astfel de proiect care ajunge în zonele defavorizate, în zonele rurale, unde majoritatea celor în vârstă, dar și majoritatea categoriilor de persoane au nevoie de asemenea servicii. Printre consultațiile de care au beneficiat sătenii se numără ecografie, analize de sânge, EKG sau de servicii oftalmologice. Cei care aveau probleme cu vederea puteau beneficia în mod gratuit de ochelari”, a declarat Florin Florea, coordonator al proiectului pe zona de Câmpie a județului Mureș, vicepreședinte AUR Mureș.

Acuzații respinse

Reprezentantul AUR Mureș a negat acuzațiile privind solicitarea unor plăți pentru serviciile medicale. „Au existat zvonuri, cum că la sfârșitul acestor consultații sunt obligați oarecum să plătească 50 de lei. A fost doar o încercare de dezinformare, ca să ne denigreze, ca să descurajeze populația să vină la acest proiect. Sunt doar minciuni. Unii dintre primarii din zonele în care am ajuns au aruncat în spațiul public aceste informații doar pentru a descuraja lumea să vină la Caravana Medicală”, a susținut Florin Florea.

Potrivit coordonatorului proiectului, la nivelul județului Mureș, au fost implicate 27 de cadre medicale. „În mod voluntar, au ales să ne ajute în proiectul Caravanei Medicale. Avem și în jur de 107 voluntari implicați. De exemplu, ajută persoanele vârstnice să urce scările în siguranță. Aceștia ne mai ajută și în zonele de triaj și de înscriere.”

Peste 1500 de beneficiari Caravana Medicală AUR

„În primele 6 zile, în zona Reghin, au beneficiat peste 900 de persoane de serviciile medicale gratuite pe care le oferim”, a precizat vicepreședintele AUR Mureș. În total, până în 22 februarie, au beneficiat de serviciile caravanei AUR aproximativ 1500 de persoane. „În zilele următoare, când vom ajunge în zona Târnăveni, la Adămuș, numărul acestora va crește.”

„Sunt bucuros și onorat să știu că Caravana Medicală a sosit în localitatea noastră, deoarece, chiar și ieri, am văzut că lumea este interesată. Oameni mulți care au venit pentru diferite analize. Ieri, am avut 156 de persoane înregistrate”, a declarat Petru Moșneag, viceprimar al comunei Grebenișu de Câmpie. Petru Moșneag este coordonator al proiectului caravanei AUR în Grebenișu de Câmpie.

Caravana Medicală AUR s-a aflat în Grebenișu de Câmpie în 21 și 22 februarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE