Home / Administratie / Centrul de Cultură și Artă preia Complexul Weekend
Complexul Weekend

Centrul de Cultură și Artă preia Complexul Weekend

Distribuie

Consiliul Local Târgu Mureș a decis desființarea Direcției Weekend și preluarea complexului de agrement de Centrul de Cultură și Artă. Proiectul de hotărâre a fost dezbătut și adoptat în cadrul ședinței din 27 februarie.

Centrul de Cultură, Artă și Agrement

„Având în vedere Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, se impune necesitatea reorganizării Centrului de Cultură și Artă Târgu Mureș, prin preluarea Direcției Complexul de Agrement Weekend”, potrivit Referatului de aprobare a Proiectului de HCL. 

Potrivit proiectului de hotărâre și noului regulament de funcționare, sub o nouă denumire, Centrul de Cultură, Artă și Agrement va avea în administrare, ca „puncte de desfășurare/de lucru a activității”: Casa Tineretului „Mihai Eminescu”, str. Nicolae Grigorescu, nr. 14; Atelierele Bolyai, str. Bolyai, nr. 5; Muzeul fotografiei, str. Bolyai, nr. 18; Căminul Cultural Mureșeni, str. Căminului, nr. 1; Locația din strada Horea, nr. 1; Teatrul de Vară, P-ța. Trandafirilor, nr. 34-35; Casa Petráskó – Kárnász, str. Poștei, nr. 14; Str. Margaretelor nr. 17 și 18;  P-ța Trandafirilor nr. 42 – Teatrul de Vară; Complexul „Weekend”, Str. Plutelor nr. 2, și Piscina „Ing. Mircea Birău”, Str. Liviu Rebreanu nr. 29/A.

Dezbaterea în plen. Centrul de Cultură și Artă preia Complexul Weekend

Noi am tot respins materialul acesta. Nu înțeleg de ce trebuie să uniți Weekendul cu Cetatea, ce legătură au unele cu altele”, a susținut Radu Pescar, consillier local din partea PMP. 

„Weekendul duce lipsă de clienți. Trebuia să-l rebranduim și să atragem tinerii” a spus Horea Șarlea, consilier local PNL. „Noi am propus un audit. De ce nu s-a făcut nici până acum, ca să vedem ce se întâmplă la Weekend de este în moarte chimică”, a adăugat consilierul local PNL.

„Nu putem să ținem instituții sub 50 de angajați. Este clar că situația nu poate să rămână așa cum este”, a susținut Kelemen Atilla Márton, consilier UDMR. 

Kiss Zoltan (PMP): „Știți că ordonanța s-a prorogat până în iunie?”. „Dacă știm ce ne așteaptă, de ce să așteptăm până în ultima zi pentru a lua o decizie”, a replicat Kelemen Atilla Márton.

Horea Șarlea a propus amânarea proiectului, propunerea consilierului PNL nu a fost susținută prin vot de majoritatea consilierilor.

Proiectul de Hotărâre a fost adoptat, cu un amendament tehnic propus de viceprimarul Portik Vilmos László. Au votat pentru consilierii UDMR, Claudiu Maior (Pro România) și Sergiu Papuc (PSD).

(Sursă imagine 1: facebook.com/complexulweekend)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Containere Smart la Târgu Mureș!

Distribuie Două containere selective Smart au fost amplasate în zona centrală Târgu Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.