Fermierii cer suspendarea sistemului anti-grindină. „Face mai mult rău decât bine” Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Fermierii cer suspendarea sistemului anti-grindină. „Face mai mult rău decât bine”

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (APPR) a solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) suspendarea imediată a sistemului anti-grindină, până când în momentul în care se vor realiza studii temeinice care să ateste eficiența, dar și impactul său asupra agriculturii. Fermierii români susțin că aceste sisteme anti-grindină aduce mai mult rău decât bine, provocând secetă severă și spun, de asemenea, că următorul pas va fi anunțarea calendarului de protest, asta în cazul în care problema nu va fi rezolvată.

APPR solicită ministerului suspendarea imediată a sistemului anti-grindină, până când eficiența și impactul său asupra agriculturii vor fi prezentate clar într-un studiu detaliat și complet obiectiv, prin intermediul căruia să se urmărească evidențierea cantității de precipitații, monitorizarea traiectoriei rachetelor şi a locului de deflagraţie, precum și procedura de tragere în ansamblul ei, informează asociația, printr-un comunicat.

Anunțul APPR vine după ce Asociaţia Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Vrancea (ACCPT) a anunțat public că iau în calcul să protesteze dacă nu se vor lua măsuri în legătură cu sistemele antigrindină.

„Sistemul anti-grindină generează efecte dezastruoase asupra activitățile agricole”

Sistemul anti-grindină, în ciuda scopului său inițial de a proteja culturile agricole, a generat o serie de efecte dezastruoase asupra activitățiloe agricole din zonele de influență, aspect confirmat și documentat de către membrii noștri, fermieri din județele Vrancea, Prahova, Iași”, anunță APPR, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ministerul Agriculturii a fost înștiințat în mai multe ocazii de această situație, iar în data de 15 ianuarie și-a luat angajamentul de a prezenta un studiu de impact privind efectul sistemului anti-grindină prin procesul-verbal semnat de ministrul de resort și de structurile asociative din agricultură după protestele ce au avut loc atunci.

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România este o structură profesională federativă formată din producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012. Forumul APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România afiliate.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE