Finanțare de 5 milioane de euro pentru digitalizarea a cinci spitale mureșene Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

Finanțare de 5 milioane de euro pentru digitalizarea a cinci spitale mureșene

Cinci spitale mureșene au obținut finanțări pentru digitalizarea activității, a anunțat miercuri, 6 martie, deputatul social-democrat Corneliu Florin Buicu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, care a citat, la rândul său, un document făcut public în aceeași zi, de către conducerea Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, proiectele vor fi finanțate cu suma de aproximativ 5 milioane de euro prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice, iar la nivelul județului Mureș au fost declarate câștigătoare următoarele proiecte: ”Digitalizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș prin achiziționarea de echipamente IT și dezvoltarea de noi aplicații informatice” – propus de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș (5.040.830 de lei, plus TVA), ”Optimizarea și eficientizarea actului medical prin digitalizarea sistemului informatic și infrastructurii digitale în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș” – propus de Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș (5.174.239 de lei, cu TVA), ”Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice – Spitalul Clinic Județean Mureș” – propus de Spitalul Clinic Județean Mureș (aproximativ 4,9 milioane de lei), ”Investiții în sistemele informatice și infrastructura digitală a Spitalului ”George Emil Palade” – propus de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș (aproximativ un milion de euro) și ”Digitalizarea Spitalului Municipal Sighișoara” – propus de Spitalul Municipal Sighișoara (5 milioane de lei).

”Aceste finanțări se adaugă celor obținute tot pentru digitalizare, de: Direcția de Sănătate Publică Mureș, Institutul de Medicină Legală Mureș, Serviciul Județean de Ambulanță Mureș. Activitatea desfășurată de Ministerul Sănătății, de echipa ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, dovedește ca într-un timp relativ scurt, proiectele de finanțare se pot transforma în realitate. Felicitări! Secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete este cel pe care trebuie să îl amintesc, activitatea susținută desfășurată de acesta a permis ca toate proiectele să poată fi deblocate și să intre în linie dreapta”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Corneliu Florin Buicu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE