Oferă ochilor tăi protecția UV de care au nevoie cu ochelari de soare potriviți Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Oferă ochilor tăi protecția UV de care au nevoie cu ochelari de soare potriviți

Ochelarii de soare sunt obligatorii, ajutând la minimizarea luminozității în orice anotimp sau loc în care soarele și razele sale reflectorizante îți afectează ochii și vederea. Disponibili în multe forme și stiluri, aceștia sunt mai mult decât accesorii de modă –sunt instrumente importante pentru a-ți proteja ochii de razele ultraviolete (UV), energia radiațiilor produsă de soare. Aceste raze UV, inclusiv UVA și în special UVB, afectează țesuturile de suprafață ale ochiului, corneea și cristalinul. În timp, aceste leziuni pot duce la cataractă, degenerescență maculară și alte afecțiuni oculare care afectează vederea.

7 sfaturi pentru alegerea ochelarilor de soare potriviți

Pentru a te ajuta să îți menții ochii sănătoși, ține cont de aceste sfaturi atunci când cumperi o pereche.

#1. Nu te mulțumi cu mai puțin de 100%

Când cumperi ochelari de soare, asigură-te că au o etichetă sau un autocolant care spune că oferă protecție UV 100% împotriva tuturor luminii UV. Unele etichete ale producătorilor spun „absorbție UV până la 400 nm”. Acesta este același lucru cu absorbția UV 100%.

#2. Dacă sunt mai întunecați nu înseamnă întotdeauna că oferă mai multă protecție UV

Când cauți perechea potrivită, nu te lăsa păcălit să te gândești că, cu cât lentilele sunt mai întunecate, cu atât sunt mai sigure pentru ochii tăi. Doar ochelarii cu protecție UV 100% oferă siguranța de care ai nevoie.

#3. Lentilele polarizate reduc reflexia, dar nu blochează razele UV

Lentilele polarizate sunt concepute pentru a reduce strălucirea care se reflectă pe suprafețele reflectorizante precum apa sau drumurile ude. Polarizarea în sine nu oferă protecție UV. În schimb, oferă o experiență vizuală mai bună pentru anumite activități precum condusul, plimbatul cu barca sau golful. Există lentile polarizate realizate cu o substanță care blochează UV. Verifică eticheta ochelarilor polarizați pentru a te asigura că oferă protecție UV maximă.

#4. Fă o verificare a calității lentilelor

Poți verifica dacă lentilele ochelarilor fără prescripție medicală sunt realizate corespunzător, urmând acești pași:

  • Privește ceva cu un model dreptunghiular, cum ar fi o podea cu gresie.
  • Ține ochelarii la o distanță confortabilă de față și acoperă un ochi.
  • Mișcă ochelarii încet dintr-o parte în alta, apoi în sus și-n jos, privind prin lentile.
  • Dacă liniile dreptunghiulare rămân drepte, lentilele sunt bune. Dacă liniile sunt ondulate sau se mișcă (în special în centrul lentilei), încearcă o altă pereche.

#5. Mărimea contează

Ochelarii ar trebui să aibă cele mai mari lentile posibile pentru a-ți proteja ochii de daunele solare. Ia în considerare cumpărarea de ochelari supradimensionați pentru a limita razele UV să pătrundă pe părțile laterale ale ochelarilor.

#6. Culoarea nu contează

Ochelarii cu lentile colorate (cum ar fi o nuanță de chihlimbar sau gri) nu blochează mai mult soare. Cu toate acestea, o lentilă de culoare maro sau trandafirie poate oferi mai mult contrast. Sportivii care fac sporturi precum golf sau baseball consideră adesea utilă această îmbunătățire a contrastului. Finisajele în oglindă sunt straturi subțiri de acoperiri metalice pe o lentilă obișnuită. Deși reduc cantitatea de lumină vizibilă care intră în ochi, nu presupune niciodată că te vor proteja pe deplin împotriva radiațiilor UV. Și din nou, amintește-ți că, deși lentilele de culoare foarte închisă pot arăta cool, ele nu blochează neapărat mai multe razele UV.

#7. Gândește-te la protecția împotriva impactului

Toți ochelarii trebuie să îndeplinească standardele de siguranță impuse de diversele autorități care se ocupă de aceste accesorii. Deși nicio lentilă nu este cu adevărat indestructibilă,este mai puțin probabil ca lentilele de plastic să se spargă dacă sunt lovite de o piatră sau o minge, comparativ cu lentilele de sticlă. Majoritatea lentilelor fără prescripție medicală sunt fabricate dintr-un anumit tip de plastic. Ochelarii pentru sport, confecționați din plastic și policarbonat sunt deosebit de duri, dar dacă nu sunt acoperiți, se zgârie ușor. Lentilele din policarbonat vin în mod normal cu un strat rezistent la zgârieturi.

Data viitoare când ieși la soare, nu uita să-ți iei ochelarii de protecție cu tine!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE