Felipe Massa, fost pilot, a dat în judecată Formula 1 Sport International
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Felipe Massa, fost pilot, a dat în judecată Formula 1

Felipe Massa, fost pilot, a dat în judecată Formula 1, solicitând să i se acorde titlul de campion al sezonului din 2008. Această cerere vine în urma mărturisirii unui alt pilot, care a recunoscut că a provocat intenționat un accident în timpul unei curse pe care Massa o conducea.

Felipe Massa, fost pilot al echipei Ferrari în Formula 1, a dat în judecată Formula One Management, pe fostul său șef Bernie Ecclestone și Federația Internațională de Automobilism la Înalta Curte din Londra. El solicită să i se recunoască titlul de campion al sezonului din 2008, câștigat inițial de Lewis Hamilton, dar totodată, cere și despăgubiri în valoare de 64 de milioane de lire sterline.

Potrivit biziday.ro, fostul pilot al echipei Ferrari este implicat într-un scandal din lumea motorsportului, denumit și „Crashgate”. Acesta a fost provocat de o declarație făcută de Nelson Piquet Jr, pilot la acea vreme pentru echipa Renault, care a afirmat că i s-a cerut să provoace intenționat un accident în timpul unei curse în care Massa conducea, în scopul de a-și ajuta coechipierul, Fernando Alonso. Acest incident a avut loc în Marele Premiu al Singapore-ului, iar Alonso a reușit să câștige cursa.

Incidentul a determinat intervenția mașinii de siguranță („Safety Car”), iar piloții au intrat în boxe. În final, Massa a terminat pe locul 13, în timp ce Hamilton s-a clasat pe locul trei. La sfârșitul sezonului, brazilianul s-a plasat pe locul doi în clasamentul piloților, la doar un punct în spatele britanicului. Acest lucru indică faptul că incidentul din Singapore a avut un impact semnificativ asupra șanselor sale la titlu.

Potrivit aceleiași surse, autoritățile care reglementează Formula 1 au impus o penalizare echipei Renault, dar au subliniat că evenimentele au avut loc cu mult timp în urmă, iar anularea rezultatelor nu mai este posibilă. Suma de 64 de milioane de lire sterline reprezintă o estimare a pierderilor financiare suferite de fostul pilot brazilian pe parcursul carierei sale, inclusiv dobânzi, și a fost calculată de reprezentanții săi.

(D.C.)

Sursa foto: Fabrice Gallou | Dreamstime.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE