VIDEO: Ziua Internațională a Pădurii, în Parcul Dendrologic Gurghiu Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 280 Vizualizări

VIDEO: Ziua Internațională a Pădurii, în Parcul Dendrologic Gurghiu

În fiecare an, pe data de 21 martie, în întreaga lune este marcată Ziua Internațională a Pădurilor, moment cum nu se poate mai potrivit pentru a conștientiza rolul important pe care îl joacă copacii în viața noastră și cum ar arăta planeta noastră fără păduri. Astfel au gândidt și elevii celui mai verde liceu din județul Mureș, Liceul Silvic Gurghiu care joi, 21 martie au fost protagoniștii unei acțiuni de plantare de copaci în Parcul Dendrologic din Gurghiu.

„Cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurii ne-am organizat într-un șantier de împădurire cu elevii clasei a 12-a,  elevi care au participat și în anii trecuți la acțiuni de plantat puieți. Acțiunea a constat în plantarea de puieți de foioase din speciile de nuc comun, frasin, tei și paltin. Elevii au știut și de această dată ce au de făcut, fapt pentru care șantierul de împădurire a decurs conform standardelor”, ne-a declarat Pop Călin, profesor inginer în cadrul Liceu silvic de la Gurghiu.

Dincolo de semnificația zilei dedicată pădurii,  acțiunea din Parcul Dendrologic Gurghiu are un rol esențial în ce privește îninerirea și conservatea naturii.

„Sunt foarte importante lucrările de pădurii deoarece ajută la regenerarea naturii. Aici de exemplu, în parcul nostru dendrologic, aceste plantări stabilizează solul. După cum vedeți, mulți arbori au fost au căzut datorită vârstei și condițiilor de mediu fapt pentru care noi lucrăm la împrospătarea acestor specii de foioase”, a precizat prof. ing. Călin Pop.


Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE