Oaspeți de seamă în Parohia Greco-Catolică ”Buna Vestire” din Ațintiș Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 223 Vizualizări

Oaspeți de seamă în Parohia Greco-Catolică ”Buna Vestire” din Ațintiș

Credincioșii greco-catolici din localitatea Ațintiși au avut parte duminică, 24 martie de un oaspete cu topul special, în persoana Preasfinției Sale Cristian Dumitru Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș. Acesta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Parohia ”Buna Vestire” din Ațintiș, Protopopiatul Luduș.

Preasfinția Sa Cristian a fost întâmpiat de părintele Aurel Dan, Protopop de Luduș care a rostit un cuvânt de bun venit și de părintele paroh Ioan Jidveian. În întâmpinare, Episcopul a primit tradiționala pâine și sare oferită de copilași îmbrăcați în portul popular.

„Preasfinția Sa Cristian a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți din protopopiat.La eveniment a participat si primarul comunei Ațintiș, Jakab Ianoș Iștvan.La finalul slujbei, în semn de prețuire și recunoștință pentru implicarea activă în viața bisericii, a fost dăruită o icoană a Fericiților Episcopi Martiri familiei Mureșan Cornel și Sinefta. Preasfinția Sa Cristian a oferit și părintelui Ioan Jidveian o icoană cu Fericiții Episcopi Martiri din partea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de preoție.Părintele paroh a rostit, în încheiere, un cuvânt de mulțumire și i-a oferit Preasfinției Sale Cristian o frumoasă statuetă cu Maica Domnului. La finalul întâlnirii, Preasfinția Sa Cristian i-a binecuvântat și i-a miruit pe toți credincioșii prezenți, oferind fiecăruia câte o iconiță.”, a precizat Pr. Protopop Aurel  Dan.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE