Eveniment cultural la Catedrala Învierea Domnului Religie
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

Eveniment cultural la Catedrala Învierea Domnului

Catedrala „Învierea Domnului” din cartierul Tudor Vladimirescu a găzduit duminică, 31 martie 2024, Duminica a doua din Postul Mare, un eveniment cultural-religios deosebit. După Sfânta Liturghie, a avut loc lansarea cărții cu titlul „Păturica roz. Întemnițat în China comunistă”, scrisă de Marius Balo și apărută de curând la Editura Litera din București.

La finalul slujbei, părintele protopop Răzvan Șulea a mulțumit participanților, iar părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a rostit o scurtă omilie despre câteva teme ascetice și mistice din opera Sfântului Grigorie Palama. Părintele consilier l-a prezentat pe teologul și scriitorul Marius Balo și a expus principalele teme ale cărții din perspectiva moralei creștine.

Autorul a povestit propria sa experiență carcerală injustă din China comunistă și a susținut o prelegere despre semnificația spirituală a suferinței și a nedreptății în contextul lumii de azi.

Marius Balo (n. 31.01.1981) este teolog și scriitor, pasionat de limba și literatura engleză. A efectuat studii teologice la Cluj-Napoca și New York și a fost profesor în China, unde, sub o acuzație pe care el o consideră falsă, a stat în detenție. În închisoarea chineză a început să scrie proză, multe dintre paginile acelei perioade aflându-se la baza acestui roman, care constituie debutul său editorial. Romanul prezintă povestea unui profesor român care este arestat în China. Această carte autobiografică este o mărturie despre libertate, dragoste și speranță într-un univers kafkian, potrivit informațiilor furnizate de prof. Alina Bexa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE