De ce sunt puzzle-urile grozave pentru copii Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

De ce sunt puzzle-urile grozave pentru copii

De la primele puzzle-uri din lemn până la modele complexe de 1000 de piese, ele sunt îndrăgite de copiii de toate vârstele! Sunt o modalitate grozavă de a petrece timpul și oferă, de asemenea, un joc educațional pentru copii. Sunt mai mult decât distractive. Ele îți pot ajuta copilul să dezvolte multe abilități fizice și mentale, cum ar fi îmbunătățirea coordonării ochi-mână, a abilităților motorii fine, a rezolvării problemelor și a memoriei.

Ce învață copiii completând puzzle-uri?

Una dintre cele mai bune modalități de a stimula dezvoltarea creierului și de a consolida abilitățile cognitive valoroase este să le faci cu copilul tău începând de la o vârstă fragedă. De la naștere până la vârsta de trei ani, creierul unui copil se dezvoltă într-un ritm mai rapid decât în orice alt moment al vieții sale. Acesta este momentul în care copiii încep să învețe abilități cognitive cruciale, cum ar fi atenția, raționamentul, amintirea lucrurilor pe care le-au învățat și experimentat și abilitățile motorii.

Fie că sunt abia la început cu acest tip de joc sau sunt mai în vârstă și mai pricepuți, asigură-te că le oferi copiilor șansa de a le rezolva în mod independent. Atunci când copiii se confruntă cu o problemă sau o provocare în timpul jocului, raționamentul și judecata lor sunt testate și sunt mai motivați să găsească o soluție. Ajută-i cu jocul, după cum este necesar, astfel încât să-l poată realiza până la sfârșit, deoarece acesta este un alt element important de întărire cognitivă și ajută la ascuțirea abilităților de planificare și a duratei de atenție.

Ce puzzle-uri sunt bune pentru cel mic?

Bun este unul care se potrivește cu interesele copilului tău. Are un animal, subiect sau tip de divertisment preferat? Cele bazate pe subiecte și personaje de care este intersat îl vor entuziasma să accepte o nouă provocare și să ducă la bun sfârșit refacerea imaginii. La fel de important este să găsești unul potrivit vârstei copilului tău. Dacă este prea ușor, s-ar putea plictisi, iar dacă este prea provocator, va fi frustrant pentru el și îl poate descuraja să mai încerce un astfel de joc în viitor.

Cum ar trebui să alegi tipul potrivit de puzzle pentru vârsta și stadiul de dezvoltare al copilului tău?

Verifică vârsta recomandată pe cutie sau în descrierea online. Aceste instrucțiuni sunt foarte utile, nu doar atunci când alegi jocul cu piese, ci și atunci când alegi orice jucărie pentru copilul tău. Evaluarea în funcție de vârstă de pe o jucărie sau un joc se bazează pe caracteristicile specifice ale produsului și pe abilitățile de dezvoltare ale copiilor la o anumită vârstă.

Există reguli de urmat atunci când se apucă de treabă, cum ar fi începerea cu marginile?

Lucrul împreună cu copilul tău la un joc cu piese este o modalitate excelentă de a stimula dragostea pentru învățare. Este posibil ca unii copii să nu fie atât de interesați să se ocupe de reconstrucția imaginii singuri, dar atunci când le fac împreună cu alții, se pot simți mai motivați și distracția va crește. Nu uita să subliniezi cât de satisfăcător este de fiecare dată când puneți cu succes o piesă nouă și vă apropiați de finalizare!

Asigură-te că ții cutia aproape pentru a studia imaginea model și apoi grupați piese asemănătoare (după culoare sau design). În ceea ce privește dacă ar trebui să începi cu marginile și să-ți faci drum – asta depinde într-adevăr de modul în care funcționează creierul tău. Copilul tău poate prefera să înceapă cu o zonă a imaginii care îl atrage și va construi de acolo. Nu există într-adevăr o modalitate greșită de a începe imaginea, așa că urmează-le exemplul atunci când lucrați împreună.

Ce poți face dacă micuțul tău devine frustrat când nu poate potrivi piesele?

Poate dorești să-i oferi un indiciu spunându-le ce fel de piesă să caute (fie după formă, culoare sau model). Dacă devin cu adevărat frustrați și par gata să renunțe, îi poți ajuta. Desigur, este important ca proiectul să fie finalizat, dar vrei și să păstrezi lucrurile distractive. Nu îți pierde răbdarea și asigură-te că oferi multă încurajare și laude atunci când potrivește o piesă nouă. La urma urmei, un astfel de joc ar trebui să fie o provocare distractivă și o activitate de creștere a încrederii, pe lângă faptul că este foarte benefic pentru dezvoltarea creierului.

Cum poate beneficia copilul tău de munca în colaborare, cu un părinte, un frate sau un prieten?

În timp ce reconstruirea imaginii pe cont propriu oferă atât de multe beneficii cognitive, lucrul împreună ca o echipă dezvoltă abilități sociale importante. Interacțiunea cu un părinte, un frate sau un prieten în timp ce lucrați la imagine încurajează discuțiile despre diferitele părți ale jocului și construiește camaraderia prin joc. Jocul cooperant îi ajută pe copii să-și perfecționeze abilitățile sociale în timp ce negociază dinamica de grup și este o piatră de temelie importantă pentru a înțelege în cele din urmă rolurile și regulile societății.

Nu uita că aceste jocuri nu fac parte din categoria de jucării pentru bebeluși. Așteaptă până când puiul tău are cel puțin un an pentru a cumpăra un joc de acest tip.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE