Operele complete ale lui Shakespeare (prescurtate) la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

Operele complete ale lui Shakespeare (prescurtate) la Târgu Mureș

Trei actori, o camionetă, operele lui Shakespeare și 30 de orașe – acestea se află la baza proiectului Caravanei Shakespeare, care, între 25 martie și 30 aprilie, prezintă, în premieră, în 30 de orașe din România „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute, într-un spectacol în aer liber. Totodată, „excursia” culturală are ca scop promovarea Festivalului Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, ce va avea loc în perioada 16 – 26 mai 2024, la Craiova.
Cetatea Medievală i-a primit cu un public numeros pe cei trei actori – Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță –, găsind în spectacolul ale cărui traducere și adaptare sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparține Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu, un prilej de a „lectura” operele lui Shakespeare într-o cheie plină de umor și sarcasm în aer liber. Ironia intrinsecă a scriiturii dramaturgului englez s-a îmbinat cu efectele sonore și muzica distribuției și cu energia contagioasă a actorilor, susținute de hohotele de râs ale publicului.

Este vorba de un proiect organizat de Festivalul Internațional Shakespeare din cadrul Teatrului Național din Craiova – ei sunt co-fondatori. Noi plecăm în țară prin 30 de orașe – Târgu Mureș este orașul cu numărul 10, mai sunt 20 – ca să promovăm 30 de ani de la înființarea Festivalului Shakespeare, la care vă așteptăm cu drag”, au transmis actorii.

Publicul mureșean a lăsat o impresie foarte bună asupra distribuției: „Publicul mureșean este genial. Până acum, este unul dintre cele mai receptive audiențe pe care le-am avut”, a mărturisit unul dintre actori.
Alexandra BORDAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE