Muzeu nou în comuna Rîciu: Muzeul „Gheorghe Șincai” ar putea fi inclus în circuitul turistic școlar Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 471 Vizualizări

Muzeu nou în comuna Rîciu: Muzeul „Gheorghe Șincai” ar putea fi inclus în circuitul turistic școlar

Muzeul „Gheorghe Șincai” din comuna Rîciu urmează să fie construit de către Muzeul Județean Mureș în curtea Casei de Cultură din localitate, pe un teren cu o suprafață de 568 de metri pătrați.
Potrivit agerpres.ro, casa cărturarului, născut la Râciu, nu mai există, aceasta urmând a fi refăcută de la zero în baza documentărilor realizate de specialiști. Potrivit primarul comunei Rîciu, Ciprian Belean, proiectul se află în faza de licitație, iar după finalizarea acestuia se dorește includerea lui în circuitul turistic școlar.
Va fi o construcţie de la zero. Noi ne-am documentat cum a arătat casa lui Gheorghe Şincai, pentru că nu mai există casa şi atunci nici n-am putut să facem o casă memorială. Sperăm de anul acesta să ne apucăm de lucru şi, dacă Dumnezeu ne ajută, anul viitor se va finaliza. Dorim ca acest muzeu memorial să fie inclus în circuitul turistic şi în circuitul turistic şcolar. Când eram elev, mergeam la Coşbuc sau la Rebreanu în judeţul Bistriţa-Năsăud sau în alte zone, aşa ne dorim ca acest muzeu să intre în circuitul şcolar, iar elevii vor putea veni şi la Râciu, la Gheorghe Şincai”, spune primarul.
Conducerea comunei informează că muzeul va găzdui o expoziție care să reflecte aspecte reprezentative din viața și opera istoricului și scriitorului Gherghe Șincai. Valoarea investiției depășește două milioane de lei și a fost aprobată de Consiliul Judeţean Mureş.
(L.P.)
Sursa foto: Agerpres

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE