Ziua Internațională a Rromilor, sărbătorită la DAS Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 205 Vizualizări

Ziua Internațională a Rromilor, sărbătorită la DAS Târgu Mureș

Prilejuit de Ziua Internațională a Romilor, Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș a organizat, sub deviza „Fiecare om trebuie tratat cu demnitate și respect”,  un eveniment cultural, spre a celebra importanța diversității etnice și a multiculturalismului.

„Cultura romani reprezintă o pată de culoare în tabloul diversității culturale de la nivel global, iar membrii acestor comunități se bucură de o atenție deosebită din partea autorităților”, au transmis reprezentanții DAS Târgu Mureș pe pagina de Facebook a instituției.

De-a lungul timpului, reprezentanții DAS Târgu Mureș s-au implicat activ în prevenirea și combaterea riscului de excluziune socială a cetățenilor de etnie romă, asigurând și promovând accesul acestora la drepturile fundamentale ale omului, precum dreptul la locuință, la asistență socială și medicală, la educație și la un loc de muncă sigur.

Evenimentul de luni, 8 aprilie, a conținut, printre altele, o manifestație de dans tradițional țigănesc și un cumul de activități practice și interactive pentru copiii din mediile favorizate din perimetrul municipiului.

M.R.

Sursa foto: DAS Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE