”University Tower” Târgu Mureș, viitor spațiu academic, cu hyperclinică, farmacie și centru de îngrijiri dermato-cosmetice Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1084 Vizualizări

”University Tower” Târgu Mureș, viitor spațiu academic, cu hyperclinică, farmacie și centru de îngrijiri dermato-cosmetice

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a prezentat, în Raportul Anual pe anul 2023, informații proaspete despre ”University Tower”, imobil achiziționat în luna octombrie 2021 de principala universitate mureșeană.
Investiția ”Elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) privind: Modernizare, Reabilitare Energetică Centrul de Invățământ, Cercetare și Servicii Medico-Farmaceutice „University Tower” constă în transformarea fostului turn Romtelecom din Piața Victoriei din Târgu Mureș într-un spațiu academic, în care va funcționa și o hyperlinică stomatologică, o farmacie și un centru universitar de îngrijiri dermato-cosmetice.
Imobilul, transformat radical
Clădirea va fi dedicată studenților, doctoranzilor din domeniul medico-farmaceutic pentru a desfășura lucrări practice, activități didactice, programe de formare, perfecționare și instruire, oferind oportunitatea de a avea experiență practică. La parter își va desfășura activitatea Farmacia Universitară „Gaudeamus”. Aceasta reprezintă o inițiativă care redefinește practica farmaceutică prin intermediul inovației universitare și a tehnologiei, cu accent pe centricitatea pacientului”, se precizează în Raportului Anual al Rectorului privind starea UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș pe anul 2023.
În același document, se menționează că la etajul 1 va funcționa un Centru Universitar de Îngrijiri Dermatocosmetice, care ”își propune a fi o bază de învățare care să permită accesul studenților de la programele de studii universitare de licență – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, respectiv masterat – Dermatologie și dermofarmacie, la servicii de educație situate la cel mai înalt nivel, cu accent pe dobândirea abilităților practice, beneficiind de o bază materială de excepție.”
În ceea ce privește etajul 2 al imobilului, rectorul principalei universități mureșene a arătat că acesta va găzdui o Hyperclinică Stomatologică, ”noua bază de învățământ clinic a Facultății de Medicină Dentară”, care va reprezenta ”un mediu de instruire la standarde europene, dedicat studenților din ultimul an de la programul de studii Medicină Dentară.”

”Studenții-absolvenți, vor efectua aici, în cadrul practicii și stagiilor clinice, o gamă largă de servicii stomatologice și farmaceutice, sub îndrumarea cadrelor didactice ale facultății”, a precizat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.
Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE