Plimbări cu cântec de păsări în fiecare sâmbătă a lunii aprilie Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Plimbări cu cântec de păsări în fiecare sâmbătă a lunii aprilie

Auzim des discuții despre conservarea naturii și a biodiversității, dar rareori acestea sunt transpuse propriu-zis în practică de către cetățeni. Asociația hypha_etc [education, theory, culture] vine în ajutorul mureșenilor și-și propune în luna aprilie să îi scoată din casele lor pentru a păși în natură. Alături de NECC (Nature Education Community Center) și Milvus Group, asociația a organizat și organizează în fiecare sâmbătă din luna aprilie plimbări matinale educative însoțite de cântecul păsărilor auzit tot mai greu în tumultul orașului. Seria de evenimente are ca scop promovarea științei comunitare la nivel regional privind conservarea naturii și a biodiversității, susținând dezvoltarea unor practici locale care, pe termen lung, vor contribui la o comunitate din Transilvania activă, iubitoare de știință şi dedicată problemelor ecologice.
„Cu arborii tot mai verzi și diminețile tot mai zgomotoase, deseori nu putem vedea păsările din oraș, ci doar le auzim cântând. În fiecare sâmbătă din luna aprilie, asociația hypha_etc organizează plimbări educative pentru identificarea păsărilor, unde vom cunoaște speciile din zonele verzi ale orașului Târgu Mureș şi vom învăța despre habitatele și caracteristicile lor cu ajutorul echipei Milvus. Deși există multe resurse online și aplicații pentru învățare și identificare, acestea nu înlocuiesc experiența și procesul de învățare pe teren. Așteptăm cu drag toți ascultătorii interesați, indiferent de vârstă sau pregătire!”, a transmis asociația pe pagina de Facebook a evenimentului.
Organizatorii recomandă îmbrăcăminte confortabilă și adecvată vremii, nefiind nevoie de echipament special. Întâlnirea are loc la Complexul Weekend, în parcarea de pe strada Plutelor, la ora 8:30, iar ghidajul este realizat de Papp Edgár, Milvus Group.
Înscrierile se fac prin completarea formularului https://forms.gle/qCJfBgLz3ghsn7cx8. Pentru alte informații, contactați organizatorii: 0732 337 471- Szabó Ivett, hyphaetc@gmail.com.
(A.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE