Forumul Român de Diabet a aniversat 5 ani de existență în slujba pacienților. Rodica Molnar: „Pacienții au mare nevoie de suplimentarea fondurilor” Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Forumul Român de Diabet a aniversat 5 ani de existență în slujba pacienților. Rodica Molnar: „Pacienții au mare nevoie de suplimentarea fondurilor”

Forumul Român de Diabet este prima platformă de colaborare multi-stakeholder: asociații de pacienți, autorități din mai multe domenii, societăți medicale și reprezentanți ai producătorilor de medicamente., fondată în anul 2019, care vine în ajutorul persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat prin promovarea de politici publice care să răspundă nevoilor și dificultăților întâmpinate de persoanele suferinde de această afecțiune cronică. Proiectul se desfășoară într-un cadru de parteneriate între Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Federația Română de Diabet, asociații de pacienți și Grupul de Lucru Diabet al ARPIM.

Eveniment  aniversar

În data de 9 aprilie, Forumul Român de Diabet a aniversat cinci ani de existență și de reușite medicale. Evenimentul a fost celebrat printr-o festivitate aniversară, organizată la Palatul Parlamentului din Municipiul București, în sala Drepturilor Omului, la care au participat autorități publice centrale și locale, europarlamentari, societăți medicale, asociații de pacienți, reprezentanți ai presei, profesioniști din domeniul medical, precum și lideri ai celor mai reprezentantive organizații internaționale din domeniul diabetului.

În cadrul evenimentului omagial a participat și Rodica Molnar, președintele Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș, o inițiativă nutrită din dorința de a oferi speranță tinerilor mureșeni diagnosticați cu diabet. “Toate inițiativele Forumului din această perioadă, printre care se numără: Legea privind prevenția și depistarea precoce a diabetului zaharat, proiecte de educare și conștientizare la nivel național și local, proiecte de screening al diabetului zaharat, proiectul pilot de evaluare a riscului de diabet zaharat tip 2 în farmacii din toată țara¸ lansarea Barometrului prin care s-au colectat și prelucrat statistici despre situația la zi a diabetului din țara noastră, au ca scop îmbunătățirea calității vieții pacienților cu diabet zaharat. Prioritare pentru următoarea etapă sunt: implementarea normelor la Legea prevenției și depistării precoce a diabetului zaharat, crearea și operaționalizarea registrului de diabet și prediabet. Totodată, consider că pacienții au mare nevoie informare și educare precum și suplimentarea fondurilor pentru ca ei să primească senzori de monitorizare a glicemiei și pompe de insulină fără sincope și, nu în ultimul rând, pentru prevenția diabetului. De 18 ani suntem vocea pacientului cu diabet zaharat  iar alături de Forumul Român de Diabet  avem oportunitatea de a schimba în bine viitorul celor afectați de această boală”, a declarat Rodica Molnar pentru cotidianul Zi de zi, referitor la acest eveniment aniversar.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE