Femeile care iubește, zăpăcește Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1455 Vizualizări

Femeile care iubește, zăpăcește

 

Un videoclip care circulă în mediul online arată imagini șocante în care o adolescentă de 16 ani este bătută cu sălbăticie de alte trei tinere, un conflict pornit, după cum spun anchetatorii, de la un băiat.

În general, violența nu mai e ceva senzațional, lumea s-a obișnuit cu ideea, s-a banalizat, actele barbare sunt la ordinea zilei. Dar eu, în mintea mea, un absorbant mai subțire, întâmpin dificultăți în a o înțelege și mă jenează din mers, aș putea să-ți spun și unde, mai exact, pentru că nici asta nu mai e ceva senzațional. Violența este singura care-ți poate demonta întreg sistemul după care ai funcționat până acum: curajul nu mai e o calitate. Lașitatea este cea care devine virtute.

Adolescența este perioada în care se dezvoltă personalitatea, iar în atribuțiile părinților, educația sexuală nu mai stă în prim plan, pentru că tinerii din ziua de azi sunt cu un pas înaintea lor și au toate informațiile în cele mai chinuitoare detalii. Binevenite, însă, ar fi sfaturile în ceea ce privește atitudinea pe care o adolescentă trebuie să o aibă pentru a se dezvolta ca o femeie adevărată, să i se repete același lucru: că nu chiloţăreala o face mai feminină, iar un bărbat deștept, niciodată nu va accepta o femeie proastă.

Femeia adevărată nu este cea care-și condiționează încrederea în sine într-o pereche de cercei imenși cât anvelopele de iarnă sau într-o bluză mulată care lasă la vedere sânii siliconați ce se lovesc prietenos între ei. Nici cea care coboară într-atât de mult încât suferă și aleargă suflând greu ca o locomotivă după un bărbat nehotărât, care azi o caută, mâine nu, sau cea care sare la păruială cu altele, pentru că se simte amenințată și-și va pierde marea dragoste a vieții. Frustrarea duce mereu la prostie și invers, asta e cert.

Fata moșului, ascultă ce-ți spun ăi mai experimentați: omul care te iubește, te poartă în vorbă, suflet și în gânduri, oriunde ai fi. Iar dacă acel om nu-ți aparține, nu va fi niciodată al tău. Femeia înțeleaptă nu aleargă după iubire, ci se iubește în primul rând pe sine, iar în dosul frunții, în apropierea corzilor vocale, are mereu pregătită o vorbă bună pentru cei din jur. Când am ajuns pe lume, viața asta ne-a pus în palma fiecăruia Planeta. Iar tu o poți avea la degetul mic. Tu, Femeie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE