Şcoala şi comunitatea, unite împotriva traficului de persoane Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

Şcoala şi comunitatea, unite împotriva traficului de persoane

Centrul Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a desfăşurat marţi, 23 mai, o activitate de prevenire la sediul Casei de Cultură din Ungheni.

Activitatea se înscrie în seria celor programate în „Săptămâna Altfel”, a constat în vizitarea elevilor din clasele V-VIII ai Şcolii Gimnaziale din Vidrasău şi ai Şcolii Gimnaziale „Emil Drăgan” din Ungheni şi a presupus transmiterea de informaţii privind fenomenul traficului de persoane în rândul minorilor, mijloacele de racolare şi sfaturi privind evitarea victimizării, cu exemplificarea unor situaţii concrete de abordare a minorilor în viaţa de zi cu zi.

Elevii, foarte receptivi

De asemenea, au fost prezentate spoturi şi filmuleţele realizate de ANITP care au însoţit prezentarea coordonatorului Centrului Regional Târgu-Mureş, comisar şef de poliţie Cristina Zaharia. „A fost o surpriză deosebit de plăcută pentru noi de a avea, pe lângă elevi şi cadre didactice implicate, şi parteneri ai societăţii civile, reprezentanţi ai autorităţilor locale, respectiv asistenţi sociali, consilieri, referent cultural, coordonator cultural, toţi din cadrul Primăriei Oraşului Ungheni, Şeful Poliţiei Oraşului Ungheni şi Şeful Serviciului Voluntariat ISU Ungheni, acesta fiind un exemplu că lucrurile sunt privite şi tratate în echipă şi cu maximă responsabilitate. Am găsit elevi pregătiţi, activi şi dornici de a primi sfaturile noastre, lucru care nu poate decât să ne încurajeze în continuarea colaborării cu această unitate şcolară şi comunitate, receptive la astfel de acţiuni şi conştiente fiind că, prin informare, putem fi mai puternici în faţa oricăror provocări din partea celor care exploatează tineri şi minori. Am discutat despre libertatea fiecăruia, dar şi despre faptul că, atunci când ignori semnele pericolului, libertatea se transformă în sclavie, anulându-se astfel parte din drepturile şi libertăţile persoanei care devine victimă a fenomenului în discuţie”, a precizat comisar şef Cristina Zaharia.

Help Line

Totodată, cu acelaşi prilej, a fost popularizată şi linia telefonică Help Line 0 800 800 678 şi datele de contact ale Agenţiei şi Centrului Regional Târgu-Mureş. „A fost o activitate organizată exemplar prin conducerea unităţii şcolare în colaborare cu partenerii instituţionali locali şi societatea civilă, un exemplu că împreună putem lupta împotriva traficului de persoane”, a concluzionat comisar şef Cristina Zaharia.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE