Vrei să înveți să coși o cămașă tradițională? Muzeul Etnografic Reghin îți vine în ajutor Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 504 Vizualizări

Vrei să înveți să coși o cămașă tradițională? Muzeul Etnografic Reghin îți vine în ajutor

Pentru cei care vor să deprindă tainele broderiei tradiționale, Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin le întinde o mână de ajutor, grație unui curs de iniţiere în broderie tradiţională intitulat „Artă casnică” . Cursul se adresează persoanelor care doresc să dobândească cunoştinţe de bază în broderia tradiţională românească. Participanţii îşi vor însuşi noţiuni teoretice şi practice, necesare pentru a croi şi coase integral o ie.
„Arta casnică este un curs de inițiere în broderia tradițională românească, în care participanții vor dobândi noțiuni generale despre: croială, materiale și tehnici de cusut, compoziție și câmpuri ornamentale (altiță, încreț, râuri), registru cromatic. Cursul cuprinde 30 de ore, din care 10 teorie şi 20 practică, dar presupune şi însușirea unor cunoștințe generale, despre evoluția și varietatea costumului (cămășii) din diferite zone etnografice, funcțiile cămășii ca marcă identitară și zonală, simboluri străvechi și motive ornamentale întâlnite pe ii. Cursul este gândit și structurat ca un suport activ, practic și teoretic, pentru cele care doresc, croirea și brodarea integrală a unei ii. Se desfășoară pe durata unei luni calendaristice, în septembrie, cu frecvență de două ori pe săptămână, timpul necesar creării unei ii”, afirmă  organizatorii cursului.

Cursul va avea ca perioadă de desfășurare 3 -28 septembrie în zilele de marţi şi joi, prețul fiind de 100 de lei. Informaţii şi înscrieri se pot face la telefonul 0265.512.571 sau la sediul Muzeului Etnografic din Reghin,  strada Vânătorilor nr. 51.
Până atunci, cei care vor dori să se inițieze în arta broderiei tradiționale au parte de numeroase ocazii de a vedea pe viu broderiile tradiționale, atât la Festivalul Văii Mureșului de la finele acestei săptămâni precum și la Festivalul Văii Gurghiului programat în perioada 17-19 august pe Platoul Fâncel, comuna Ibănești.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE