FOTO: Turistul decedat în avalanşa din Călimani, recuperat cu  elicopterul Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 505 Vizualizări

FOTO: Turistul decedat în avalanşa din Călimani, recuperat cu elicopterul

Salvamontiştii au ajuns la locul avalanşei din munţii Călimani, care a surprins un grup de persoane aflate la plimbare cu snowmobilele, o persoană fiind decedată şi alte două rănite, au anunţat reprezentanţii Salvamont România luni, 4 februarie, într-o postare pe Facebook, informează www.agerpres.ro.
“Salvamontiştii au ajuns la locul accidentului! Urmează evaluarea situaţiei în care se află cei de acolo, acordarea măsurilor de prim-ajutor celor două persoane care au afecţiuni medicale, pregătirea acestora de drum, recuperarea celui decedat, evaluarea riscurilor din zonă şi stabilirea celei mai sigure căi de retragere pentru a se evita o nouă expunere la avalanşe”, se arată în postarea Salvamont România.
Salvatorii montani analizează împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă posibilitatea recuperării răniţilor şi a celui decedat cu un elicopter.
“Salvamontiştii analizează împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă posibilitatea intervenţiei cu suport aero şi recuperarea rapidă a celor doi accidentaţi şi a celui decedat cu un elicopter. Cei doi au stat o noapte întreagă în munte, pot fi evacuaţi de salvamontişti printr-o acţiune terestră, dar aceasta este de durată şi expune riscurilor şi accidentaţii şi salvamontiştii. Persoana decedată se află într-o zonă foarte expusă riscului de producere de avalanşe, iar recuperarea pe cale terestră este foarte dificilă, ar trebuie făcută cu o echipă mică numerică, care să intre şi să evacueze rapid zona, dar se speră că şi aici se va putea folosi elicopterul”, au precizat reprezentanţii Salvamont România.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE