Raed Arafat, despre evoluția Covid-19: ”Va fi o perioadă ca în război!” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4791 Vizualizări

Raed Arafat, despre evoluția Covid-19: ”Va fi o perioadă ca în război!”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a vorbit sâmbătă, 11 aprilie, într-un interviu acordat postului de televiziune Digi 24, despre evoluția în România a noului coronavirus.

„Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război, pentru că va creşte încă numărul, înainte să scadă. (…) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare”, a afirmat dr. Raed Arafat.

Prelungirea stării de urgență, obligatorie

Referindu-se la o eventuală prelungire a stării de urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe a afirmat că aceasta depinde de evoluția numărului de îmbolnăviri și de decese.

”După 15 mai, rămâne să vedem. Acum, în aprilie, deci prima prelungire, este obligatorie. Am auzit multă lume zicând că n-ar fi justificată, dar totuși măsurile trebuie menținute, trebuie prelungite încă o perioadă. Nu este normal acum să întrerupem și să revenim la o stare de normalitate. Ar transmite populației un mesaj că lucrurile merg oricum spre bine și atunci gata, relaxăm tot. Și nu este cazul. Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația, dar dacă respectăm toate regulile, poate să vedem că suntem în scădere (cazurile de Covid-19 – n.r.) și poate să se anuleze atunci starea de urgență și să ne oprim. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv”, a menționat dr. Raed Arafat.

Condiția pentru relaxarea măsurilor anti Covid-19

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dezvăluit că principala condiție pentru relaxarea măsurilor de prevenție este scăderea numărului de cazuri noi și creșterea constantă a numărului de pacienți vindecați.

„Trebuie să fie scădere susținută, adică trebuie să vedem că fiecare zi sau măcar la câteva zile să vedem că scade numărul cazurilor pozitive, crește numărul persoanelor vindecate, asta este obligatoriu înainte să începi să iei măsuri de relaxare. Dacă vezi că încontinuu crește, crește și crește numărul deceselor și tot, normal că trebuie să ne gândim la cum vom funcționa ca societate, pentru că și partea economică e importantă, trebuie să existe și această balanță cu partea economică, trebuie să vedem cum vom funcționa. Clar”, a punctat dr. Raed Arafat.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE