Câte operații urgente s-au efectuat în pandemie la Spitalul de Urgență Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 586 Vizualizări

Câte operații urgente s-au efectuat în pandemie la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a anunțat vineri, 8 mai, prin intermediul unui comunicat de presă, că în conformitate cu Ordinul nr. 555/3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus COVID-19, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2.

În acest context, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a înfiinţat Departamentul COVID, care cuprinde o zonă pentru pacienti non-critici, o zonă pentru pacienţi critici, precum şi o sală pentru intervenţii chirurgicale şi o sală pentru obstetrică ginecologie.

”Fiind spital de urgenţă, de la începutul pandemiei şi până în prezent, în cadrul UPU SMURD al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş s-au prezentat 5.311 pacienţi (urgenţe), dintre care 766 au necesitat intervenţii chirurgicale. Dintre aceştia, 190 de pacienţi au fost preluaţi în ATI, din care 49 pe ATI-COVID”, se precizează în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, în cadrul Departamentului COVID ”au fost internaţi 122 de pacienţi, dintre care 19 confirmaţi pozitiv COVID-19”, iar ”dintre cei 19 pacienţi confirmaţi, 9 au avut nevoie de intervenţii chirurgicale.”

Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE