Facilități pentru fermieri. Scutiri de taxe la irigațiile cu apa din subteran, lacuri sau râuri Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 159 Vizualizări

Facilități pentru fermieri. Scutiri de taxe la irigațiile cu apa din subteran, lacuri sau râuri

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, 6 mai un amendament la Legea Apelor nr. 107/1996, cu aplicabilitate pe perioada stării de urgență și timp de 6 luni după încetarea acesteia, prin care fermierii care irigă folosind sursele de apă subterană, apele curgătoare sau lacurile de acumulare nu mai sunt obligați să plătească taxa la Apele Române.

Propunerea aparține PSD, iar proiectul de lege a trecut cu 303 voturi „pentru”, 0 „contra” și 3 „abțineri”, legea urmând să fie trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

”Proiectul de lege completează art.9 din Legea nr.107/1996 cu un nou alineat (alin. 5), reglementează faptul că sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile de acumulare piscicole și lacurile de acumulare cu folosință energetica pot fi utilizate pentru irigații, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor, atât pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, cât și pentru o perioadă de șase luni de la încetarea acesteia. De asemenea, pe aceeași perioadă, vor fi eliminate toate taxele pentru obținerea avizelor de gospodărire a apelor în vederea executării lucrărilor de investiții în infrastructura de irigații iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumătate”, a anunțat, într-un comunicat de presă, deputatul Claudiu-Augustin Ilișanu, membru în comisia pentru mediu și echilibru ecologic, citat de agrointeligenta.ro

Potrivit aceleiași surse, proiectul inițiat de Partidul Social Democrat vine în sprijinul direct al agricultorilor fiind un ajutor real pentru salvarea culturilor în condițiile în care sunt previziuni clare că anul acesta ne vom confrunta cu o secetă cruntă și cu o criză a alimentelor la nivel național poate apărea oricând. ”Este la îndemâna oricui să observe necesitatea acestei legi. Cu toate acestea, sperăm ca Președintele României să o promulge cât mai repede. Culturile nu pot să aștepte. Țara are nevoie de măsuri reale nu fantaziste și demagogice. În sprijinul agricultorilor!”, a mai precizat Claudiu-Augustin Ilișanu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE