Opt sfaturi pentru a obține o cafea perfectă acasă Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Opt sfaturi pentru a obține o cafea perfectă acasă

Toți iubitorii de cafea știu că pentru a obține o cafea bună este nevoie de ceva știință și dăruire, dar ceea ce mulți nu știu este că o cafea bună poate fi preparată perfect acasă. Nu trebuie decât să ții cont de câteva sfaturi pentru a obține una dintre cele mai bune cafele posibile chiar la tine în bucătărie.

1. Cumpără cafea boabe: cumpărarea boabelor de cafea și a unei râșnițe pentru acasă ajută la menținerea cafelei proaspete și la conservarea aromelor sale, deoarece cafeaua măcinată anterior se oxidează mai repede și, prin urmare, tinde să piardă mai repede aroma și savoarea. În plus, ceva ce nu toată lumea știe, dar este foarte important pentru orice barista, este că tipul de măcinat afectează în mod direct prepararea cafelei care urmează să fie preparată, astfel încât posibilitatea de a manipula textura măcinării acasă va ajuta la generarea unor rezultate mai bune.

Expresor cafea – idei (eMAG)

2. Tipul măcinării: este important să rețineți că finețea măcinării va schimba rezultatul preparării cafelei, de aceea este recomandat să obțineți o granulație mai mare cu cât cafeaua are mai mult timp contact cu apa în timpul preparării. Nu e la fel să prepari cafeaua la un expresor sau la ibric. La expresor, granulația va trebui să fie mult mai fină.

3. Apa e importantă: Este important să se țină cont de faptul că 98% din băutură este apă, deci ar trebui să fie cât mai cristalină posibil, experții recomandă să fie PH7. Pentru a atinge puritatea apei, este indicat să aveți un filtru de apă cu cărbune activ, care să garanteze o calitate mai bună a apei.

4. Prospețimea ambalajului: este important să verificați întotdeauna data la care a fost prăjită cafeaua de cumpărat. Cu cât data este mai recentă, cu atât rezultatul este mai bun, cu toate acestea este bine să lăsați să treacă câteva zile, deoarece cafeaua proaspăt prăjită eliberează gaze care fac aroma mai volatilă. Un sfat este să cumpărați cafea care vine ambalată cu supape de degazare.

5. Temperatură: se recomandă prepararea cafelei între 90° C și 96° C. Este important să luați în considerare ce cafea aveți, dacă tinde să devină amară, temperatura ar trebui să fie cât mai aproape de limita de jos a intervalului, adică aproape de 90° C, în timp ce dacă tinde să devină acră, apa ar trebui să fie utilizată mai fierbinte, adică trăgând mai mult spre 96 ° C.

Expresor cafea – idei și oferte

6. Depozitarea: Cafeaua trebuie păstrată într-un loc răcoros, departe de soare. La fel, trebuie păstrată într-un recipient bine sigilat. În mod ideal, păstrați-o în ambalajul original și bine sigilat pentru a minimiza contactul cu oxigenul și chiar mai bine dacă este introdus într-un recipient etanș, pentru a-și menține calitatea la maxim.

7. Momentul consumului: o cafea preparată trebuie consumată în acel moment. Când reîncălziți cafeaua, apar toxine care îi afectează aroma și beneficiile.

8. În sfârșit, ultimul pas, dar nu cel mai puțin important, toate ustensilele trebuie păstrate curate, altfel va fi imposibil să pregătiți o cafea bună. Acest lucru pentru a evita acumularea de urme și sedimente ale cafelei, care ulterior pot genera arome nedorite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE