Un nou lot de autostradă, inaugurat! Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1292 Vizualizări

Un nou lot de autostradă, inaugurat!

În cursul zilei de 3 decembrie, ministrul Transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, a participat la inaugurarea celor 14,8 kilometri din lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda.

,,Faptul că astăzi am reușit să dăm în trafic încă un obiectiv de infrastructură mare, mult așteptat de români, este fără doar și poate rezultatul unei munci asidue, a unei implicări serioase din partea CNAIR, a antreprenorului și a subcontractorilor. Nu în ultimul rând, darea în trafic a acestui obiectiv este dovada de necontestat a faptului că, pentru Guvernul liberal, investițiile în infrastructura de transport reprezintă priorități în actul de guvernare. Parcursul acestui proiect a fost unul din care,  avem multe de învățat în ceea ce privește implementarea unui proiect de anvergură. Au existat multe blocaje si probleme nesoluționate la timp care au împins cu mult termenul de finalizare”, a declarat Lucian Bode.

Lotul 1, care trebuia finalizat în anul 2016, face legătura între nodul rutier Sebeș, nodul rutier Alba Iulia Sud și nodul rutier Alba Iulia Nord. Contractul în valoare de 541.739.137,21 de lei, a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile.

În ceea ce privește lotul 2 din autostrada Sebeș – Turda, se plănuiește ca acesta să fie finalizat în anul 2021.

,,Pe de altă parte, în ceea ce privește lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda, cei 24 de kilometri de la Alba – Iulia la Aiud, mi-aș fi dorit ca și aici să putem spune că avem o evoluție similară cu cea de pe lotul 1, astfel încât ambele loturi să fie date în trafic în același timp pentru a avea continuitate de la un capăt la altul pe A10. Din păcate însă, astăzi, nu putem spune acest lucru. Am convingerea că printr-o mobilizare foarte bună a antreprenorului, în anul 2021, să finalizăm în integralitate acest coridor de transport”, a mai adăugat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE