Ministrul Mediului anunță anchete la toate unitățile de producție asemănătoare AZO. Noi ne dorim să știm ce înțelege prin „asemănătoare” Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Ministrul Mediului anunță anchete la toate unitățile de producție asemănătoare AZO. Noi ne dorim să știm ce înțelege prin „asemănătoare”

Biroul de Presă al UDMR a remis în această după-amiază un comunicat al ministrului Mediului, Tánczos Barna referitor la incidentul de la AZO.

Potrivit comunicatului, acesta a declarat că: ”Azi dimineață am avut o discuție cu Lucian Bode, ministrul afacerilor interne și i-am propus demararea unei anchete de mare amploare la toate unitățile de producție din țară asemănătoare Azomureșului. Este pentru a treia oară în decursul unei săptămâni când a avut loc o explozie, motiv pentru care cred că este necesară o investigație de mare amploare, efectuată de către Garda de Mediu, Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor (ISCIR) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), pentru a identifica sursele potențiale de pericol și pentru a ne asigura că sunt respectate legile în vigoare și sunt aplicate tehnici potrivite”.

În comunicat se mai arată că ministrul a atras atenția și asupra faptului că APM Mureş a monitorizat continuu concentraţia de amoniac cu autolaboratorul din dotare și nu s-au înregistrat creşteri ale concentraţiei de amoniac.

Notă: așteptăm lămuririle oficiale de la Mediu referitoare la „unitățile de producție din țară asemănătoare Azomureșului„.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE