Tabără de arheologie la Călugăreni Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Tabără de arheologie la Călugăreni

Secția Gurghiu și a Centrului de Cercetare al Limesului Roman organizează, în perioada 16-21 august, Tabăra de arheologie de la Călugăreni.

Potrivit informațiilor furnizate de Departamentul de Comunicare și PR al Muzeului Județean Mureș, ”tabăra de arheologie cuprinde o serie de ateliere intercative, adresate copiilor și elevilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani, în Parcul Arheologic de la Călugăreni”, programul este coordonat de muzeograful Szilágyi Orsolya, iar atelierele se vor ține în fiecare zi, în intervalul orar 10.00 – 12.00.

Joi, 19 august, tema taberei este ”Gastronomia romană”, iar momentele activității educative vor fi următoarele: prezentare despre alimentație, prezentarea grădinii și a morii (replici și material din săpătură) și preparare de moretum și degustare.

Vineri, 20 august, activitățile educative vor avea în vedere săpătura arheologică și vor conține următoarele momente: prezentare despre săpătura arheologică, cercetare la săpătură și „procesarea” materialului arheologic (sortarea materialului în categorii, desenarea obiectelor).

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE