Garda de Mediu Mureș, informare despre depozitul de deșeuri de la Sighișoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 684 Vizualizări

Garda de Mediu Mureș, informare despre depozitul de deșeuri de la Sighișoara

Conducerea Gărzii de Mediu Mureș a făcut marți, 31 august, prin intermediul unui comunicat de presă, clarificări în legătură cu depozitul de deșeuri menajere de la Sighișoara.

”Având în vedere informațiile care circulă în spațiul public, privind depozitul de deșeuri de la Sighișoara, venim cu următoarele precizări: Garda de Mediu a sistat doar activitatea de depozitare pe acest depozit, motiv fiind atingerea capacității și depășirea înălțimii. Menționăm faptul, că instituția noastră a înștiințat Primăria Municipiului Sighișoara de faptul că se va ajunge la această situație în cadrul unor întâlniri anterioare avute, tocmai în vederea luării din timp a măsurilor necesare în vederea continuării în condiții legale a serviciului de colectare și depozitare a deșeurilor municipale. Nu s-a sistat activitatea de colectare si transport a deșeurilor, acestea urmând a fi transportate la un alt depozit autorizat și se desfășoară în continuare în baza contractului dintre operator si municipiu. Nu s-a dispus închiderea/ ecologizarea depozitului de deșeuri până la o dată anume, aceasta fiind un proces care se întinde pe mai mulți ani. Celulele 1-2 vor fi închise de Municipiul Sighișoara, închiderea celulei 3 fiind obligația operatorului de salubritate, care este titularul autorizației integrate de mediu”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, ”se menține obligația operatorului de a realiza sistemul de captare a biogazului până la data de 17 noiembrie 2021” și având în vedere nerespectarea Autorizației integrate de mediu, ”la data prezentei actul de reglementare este suspendat, urmând a fi anulat în cazul nerealizării măsurilor dispuse.”

”Procedura de reglementare a construirii și punerii în funcțiune a celulei 4 este derulată de Agenția pentru Protecția Mediului Mureș”, a mai informat conducerea Gărzii de Mediu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE