Merită să alegi o asigurare pentru telefonul mobil? Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Merită să alegi o asigurare pentru telefonul mobil?

Smartphone-urile noastre reprezintă o parte imensă a vieții noastre. Ne ajută să rămânem conectați la prieteni, familie și restul lumii. Deci, atunci când se sparg, poate fi frustrant și costisitor.

În 2021, este de așteptat ca prețul mediu al unui smartphone să crească  la 633 de dolari, potrivit Statista, o firmă de date pentru piață și consumatori. Unele opțiuni populare – cum ar fi cele de la Apple, Samsung și Google – pot costa chiar și peste 1.000 de dolari. Așadar, o asigurare iPhone ar putea fi o opțiune rezonabilă. Dacă ai nevoie de un înlocuitor pentru telefonul tău distrus pe neașteptate, majoritatea oamenilor nu au economii de acest gen.

Există, totuși, o soluție potențială: asigurarea telefonului mobil.

Asigurarea telefonului mobil poate oferi o protecție financiară valoroasă dacă îți pierzi sau îți deteriorezi telefonul, dar poate fi și scumpă. Iată cum poți afla dacă chiar ai nevoie de o asigurare telefon și cum să alegi cea mai bună ofertă.

Merită banii asigurarea pentru telefonul mobil?

Pentru majoritatea oamenilor, o asigurare telefon merită. Majoritatea asigurărilor pot fi utile dacă dispozitivul tău se strică, se pierde sau este furat. Acestea te pot ajuta să eviți să plătești prețul integral al unui înlocuitor și să îți protejezi telefonul de accidentele legate de deteriorarea cauzată de apă și de ecranele crăpate. În plus, îți oferă liniște sufletească.

Dar asigurarea telefonului poate să nu aibă sens pentru toată lumea. Să vedem dacă este potrivită pentru tine.

Cinci întrebări de luat în considerare dacă te gândești la o asigurare telefon:

Te bazezi pe telefonul tău pentru sarcinile zilnice?

Ai tendința să îți uiți sau să îți pierzi telefonul?

Ai copii care au telefoane mobile?

Dacă ai un plan lunar de rate, poți plăti costul integral al unui înlocuitor în timp ce achiți vechiul tău telefon?

Ai nevoie de asistență tehnică pentru a te ajuta să activezi rapid un telefon de schimb în rețeaua operatorului și să îți transferi datele pe noul dispozitiv?

Dacă ai răspuns „Da” la oricare dintre întrebările de mai sus, o asigurare de telefon ar putea fi potrivită pentru tine. Să recunoaștem, alternativa înseamnă să îți lași dispozitivul neprotejat.

Trei motive pentru care oamenii pot sări peste asigurarea telefonică

Telefonul tău este plătit și îți poți permite să plătești prețul complet al unui dispozitiv nou dacă acesta se pierde, este furat sau se deteriorează vreodată.

Nu te bazezi pe telefonul tău pentru sarcinile zilnice și ai timp să cauți și să cumperi un dispozitiv de schimb.

Ești suficient de expert în tehnologie pentru a activa singur un telefon de schimb, inclusiv transferul de date de pe vechiul dispozitiv sau din cloud.

Dacă acest lucru te descrie, ai putea fi din grupul restrâns de oameni care ar putea să nu aibă nevoie de protecția telefonului. Dar amintește-ți – probabil ești o persoană ocupată și viața ta nu se oprește pentru că ți-ai spart ecranul telefonului. Cu o asigurare telefon, poți obține reparații convenabile atunci când ai nevoie de ele, fie că este vorba de o vizită la un magazin local sau de o vizită la domiciliu a unui tehnician calificat.

Ce acoperă asigurarea telefonică?

În fiecare an, milioane de telefoane sunt pierdute sau furate, dar majoritatea garanțiilor nu te protejează. Cu toate acestea, unele planuri de asigurare telefonică o fac. Acestea acoperă, de asemenea, următoarele:

Ecranul telefonului crăpat și alte daune accidentale – asigurarea va acoperi reparații sau va înlocui telefonul dacă îl deteriorezi accidental, de exemplu aruncându-l pe podea

Pierderea și furtul smartphone-urilor – asigurarea va acoperi costul unui telefon de schimb dacă îți pierzi telefonul sau acesta îți este furat

Uzură normală legată de praf, căldură internă și umiditate

Deteriorarea cauzată de apă din cauza scurgerilor sau scufundării

Defecțiuni mecanice și defecte după încheierea garanției producătorului

Accesorii furnizate împreună cu dispozitivele tale, cum ar fi încărcătorul și căștile – asigurarea va acoperi daunele aduse accesoriilor, de exemplu, căștile Bluetooth sau încărcătorul.

Cum funcționează asigurarea telefonică?

Când alegi să îți protejezi telefonul, primești o asigurare cuprinzătoare pentru articolele enumerate mai sus, economisești bani și beneficiezi de confort și liniște sufletească.

Majoritatea planurilor necesită o primă lunară. Poți face acest lucru ușor și durează doar câteva minute pentru a încheia o asigurare online sau prin telefon.

Cum îți poate economisi timp asigurarea telefonică

Folosirea unui telefon spart poate fi frustrantă. Cu asigurarea, totuși, poți repara rapid dispozitivul, indiferent dacă este acasă sau la un atelier de reparații local. Oricum ar fi, vei avea telefonul copiat și pus la punct imediat în aceeași zi. Și dacă un tehnician nu o poate remedia, majoritatea dispozitivelor de înlocuire ajung în doar 24 de ore.

Cum se alege cea mai bună asigurare telefonul

Dacă decizi că ai nevoie de asigurare pentru telefonul mobil, iată cum poți alege cea mai bună opțiune:

  • Calculează costurile de reparație sau înlocuire și costurile telefonului tău
  • Alege ce asigurare telefon vrei și cât ești dispus să plătești
  • Verifică costul asigurării din rețeaua ta de telefonie mobilă
  • Obține mai multe cotații de la alți brokeri de asigurări

Acest lucru ar trebui să îți ofere mai multe opțiuni din care să alegi și să te ajute să găsești cel mai mic preț posibil.

Astfel, o asigurare iPhone ar putea fi o opțiune rezonabilă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE