Concursul Interjudețean de Matematică ,,Alexandru Papiu Ilarian”: un concurs pentru viitor Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1398 Vizualizări

Concursul Interjudețean de Matematică ,,Alexandru Papiu Ilarian”: un concurs pentru viitor

Zilelele Colegiului Naţional ,,Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureş au debutat cu Concursul Interjudețean de Matematică ,,Alexandru Papiu-Ilarian”. Îndrăznim să credem și să sperăm că valoarea unui concurs e cu atât mai mare, cu cât este proiectat și realizat cu gândul spre viitor, prin amprenta pe care o poate lăsa în evoluția fiecărui participant. Astfel, devenit deja o tradiţie, Concursul Interjudețean de Matematică ,,Alexandru Papiu Ilarian” a fost, și anul acesta, organizat de către colegiul cu același nume, pentru a deveni un punct de reper în devenirea fiecărui elev pentru care matematică nu este doar o disciplină de studiu, ci o cale de urmat.

Avându-l ca președinte de onoare pe prof. univ. dr. emerit Dorel Duca, de la Facultatea de Matematică a Universității ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, competiţia şi-a desfăşurat, în data de 15 octombrie 2022, cea de-a XXV-a ediție, valorificând interesul elevilor pentru studiul, cunoaşterea şi aplicarea matematicii.

Dovadă în acest sens este numărul important de competitori, din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureș, Sibiu, Satu Mare, Sălaj. În acest an, au participat 248 de elevi de gimnaziu și liceu. Profesorii organizatori au lăudat implicarea elevilor.

,,Valoarea lor este dovedită prin rezultatele obţinute”, a subliniat prof. Carmen Pop, membru al catedrei de matematică a Colegiul Naţional ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, care a punctat faptul că în final s-au acordat 96 de premii și mențiuni.

Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureș a obţinut un premiu întâi, Szasz David, clasa a V-a, un premiu II – David Andrei Albu, clasa a X-a, şi 12 menţiuni.

Prof. Mihaela Cojocnean, coordonatorul concursului, a remarcat însăși implicarea deosebită a elevilor: ,,Scopul acestor competiţii este, în esenţă, stimularea performanţei. Ne bucurăm aşadar că elevii sunt dornici să-şi testeze cunoştinţele şi abilităţile matematice şi să obţină rezultate prin participarea într-un număr atât de mare în cadrul concursurilor şcolare. Îi felicităm pe toți, dorindu-le mult succes în competițiile viitoare.” 

În final, reluând ideea unui concurs cu și de perspectivă, nu întâmplător poate, la finalul săptamânii dedicate Zilelor Colegiului a avut loc selecția elevilor în vederea participării la Centrul Județean de Excelență la Matematică ,,Hai la olimpiadă” pentru clasa a V-a, unde au participat 62 de elevi. Rezultatele au fost afişate luni, 24 octombrie 2022, şi aşteptăm viitoare provocări pentru cei mai pasionați matematicieni.

Conducerea Colegiului Naţional ,,Alexandru Papiu Ilarian”, prof. Cristina Someşan, şi catedra de matematică a Colegiul Naţional ,,Alexandru Papiu Ilarian”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE