Mureș: Consorțiul Ergopolis, proiect PNRR în valoare de 148,1 milioane de lei Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1000 Vizualizări

Mureș: Consorțiul Ergopolis, proiect PNRR în valoare de 148,1 milioane de lei

Aleșii județeni au aprobat vineri, 3 martie, într-o ședință extraordinară ”de îndată”, încheierea unui Acord de Parteneriat pentru implementarea proiectului Ergopolis – Consorțiul Regional pentru Învățământ Tehnic Dual. Proiectul are o valoare totală de 148.196.946,65 de lei, din care valoare eligibilă de 122.545.632,6 de lei, inclusiv TVA, şi valoare neeligibilă de 25.651.313,05 de lei, inclusiv TVA. Contribuția Județului Mureș la proiect va fi de 12.263.773,44 de lei, reprezentând 47,8% din valoarea contribuției proprii a Consorțiului.

Inițiativă a UMFST

Consorțiul a fost constituit la inițiativa Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, are 12 parteneri (unitatea de învățământ superior, unități de învățământ preuniversitar, UAT – Județul Mureș şi operatori economici) și își propune să obțină finanțare nerambursabilă pentru construirea, dotarea și operaționalizarea unui campus universitar, dar și implementarea și susținerea unui sistem de învățământ dual pe mai multe domenii.

”Județul Mureș în calitate de partener, pe lângă rolul de a sprijini și de a se implica în toate activitățile proiectului prin resursele disponibile, va avea ca responsabilitate asigurarea unei părți din contribuția proprie a consorțiului la realizarea proiectului și plata burselor pentru elevi, cheltuială eligibilă și asigurată din bugetul proiectului”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Termen de depunere, 7 martie 2023

În data de 17 noiembrie 2022, Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul IV: Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior Investiția 6: Dezvoltarea a minimum zece consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum zece campusuri profesionale integrate, cu termen de depunere 7 martie 2023.

Scopul apelului de proiecte îl reprezintă pilotarea rutei complete de învățământ dual în cadrul unor consorții regionale integrate pentru învățământ dual. Astfel, se are în vedere dezvoltarea și dotarea a minimum zece campusuri profesionale integrate care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii, de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional pentru elevii înscriși în învățământul dual.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE