Reorganizare la minister Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Reorganizare la minister

7492_sorinaszakascs.gifNici nu s-a instalat bine în funcţie ministrul Motreanu că a şi dispus reorganizarea Ministerului Agriculturii, începând de la centru. La sfârşitul săptămânii trecute, biroul de presă (încă inexistent, prin lipsa purtătorului de cuvânt zburat pe urmele lui Flutur), a postat un comunicat cu schimbările ce vor fi operate la nivelul aparatului central al ministerului.
După această fabuloasă reorganizare, domeniile ministerului, în agricultură, au rămas doar trei: politici agricole, dezvoltare rurală şi administrarea pădurilor şi a resurselor naturale şi două direcţii generale cu atribuţii de inspecţii tehnice şi control, aflate în subordinea directă a ministrului: Direcţia Generală de Inspecţii Tehnice şi Control şi Direcţia Generală de Control Silvic şi Cinegetic.
"Cele 11 direcţii generale au fost reorganizate în patru direcţii simple şi şase direcţii generale, iar Corpul de Control al ministrului s-a unit cu Direcţia Generală de Inspecţii, rezultând Direcţia Generală de Inspecţii Tehnice şi Control. Nu este vorba de o desfiinţare a Corpului de Control, ci de o întărire a funcţiei de control la nivelul MAPDR; postul de director general este vacant şi va fi ocupat în urma unui concurs, conform prevederilor legale ce reglementează accesul în funcţia publică. A fost nevoie de această măsură întrucât multe din atribuţiile Corpului de Control nu erau întrutotul conforme nevoilor instituţiei sau se suprapuneau atribuţiilor altor direcţii", se specifică în respectivul comunicat. Banii către ministerul nou organizat vin tot printr-o direcţie, Direcţia Generală buget-finanţe şi fonduri europene.
Se pare că aceste modificări şi reorganizări făcute de profesorul de istorie, în vârstă de 36 de ani, să fie exact acelea care lipseau cu desăvârşire pentru buna desfăşurare a activităţii Ministerului, înfiinţat pentru a veni în ajutorul ţăranului român şi nu pentru a-l sărăci şi mai tare, decât este.

Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE