Home / Business / Instrumentele muzicale Gliga, ambasadori ai României în lume

Instrumentele muzicale Gliga, ambasadori ai României în lume

Distribuie

România a fost reprezentată pentru a şasea oară consecutiv de Gliga Instrumente Muzicale SA Reghin, cel mai mare producător de instrumente muzicale cu coarde şi arcuş din Europa, la “The NAMM Show”, cel mai important târg mondial al industriei de specialitate, organizat în perioada 23-26 ianuarie în Anaheim, Los Angeles, SUA.

Vioara, simbol al României

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Naţională a Comercianţilor din Industria Muzicală (National Association of Music Merchants – NAMM), şi a reunit peste 5.000 de branduri din domeniul instrumentelor muzicale din întrega lume. Ţara noastră a fost reprezentată de familia lutierului Vasile Gliga, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România, care a afirmat, cu mândrie, că instrumentele muzicale fabricate la Reghin sunt appreciate pe tot mapamondul. „Acest segment al industriei româneşti este bine situat, în expoziţie putându-se remarca instrumente româneşti inclusiv la standurile producătorilor străini, care au achiziţionat instrumente „în alb” şi le-au finisat sub marcă proprie”, a declarat Vasile Gliga. „Susţin astfel şi promovez două simboluri ale Reghinului, ale judeţului Mureş, simboluri naţionale, România fiind recunoscută pe plan mondial atât pentru construcţia de instrumente muzicale, cât şi pentru rezultatele deosebite în dans sportiv, prin campionii săi mondiali. Sunt prezent aici pentru a 15-a oară consecutiv. Firmele Gliga din Reghin au stand pentru al şaselea an consecutiv, dar instrumentele româneşti, viori, viole, violoncele şi contrabaşi sunt prezente de mai mult de 20 de ani pe piaţa americană, şi sunt recunoscute şi apreciate pe plan mondial. Sunt foarte multe standuri cu instrumente muzicale diferite, segmentul nostru de instrumente cu coarde şi arcuş reprezintă cam 5% din totalul instrumentelor expuse. Instrumentele româneşti sunt prezente şi în alte standuri pentru că foarte multe firme din Statele Unite vând instrumente muzicale de la Reghin”, a completat Vasile Gliga.

Următoarea expoziţie, la Frankfurt

De asemenea, viorile reghinene vor fi prezente şi la expoziţia de instrumente muzicale de la Frankfurt, Musikmesse, care va avea loc în luna martie a acestui an. „Sunt două târguri foarte mari de instrumente muzicale la nivel mondial, cel de la Frankfurt, care de obicei e în luna martie şi cel de la Anaheim, din SUA. Pentru a putea promova, şi pentru a da putere producţiei româneşti de instrumente muzicale, trebuie să fii prezent la aceste târguri”, a menţionat Vasile Gliga.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

E.ON anunță investiții suplimentare de miliarde de euro în tranziția energetică

Distribuie E.ON a continuat în mod constant drumul spre o creștere de succes în 2023. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.