Ponta, să explice problema liniei maghiare la UMF Politic
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 118 Vizualizări

Ponta, să explice problema liniei maghiare la UMF

Liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Mureş, Petru Başa, a declarat marţi, la Târgu-Mureş, într-o conferinţă de presă, că îl invită pe premierul Victor Ponta să dea explicaţii cu privire la declaraţiile din 2012, când a spus că nu este o idee bună să avem facultăţi separate, în condiţiile în care în urma protocolului încheiat cu UDMR, acesta ar dori să înfiinţeze linia maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş.

„Întrebarea mea este când a minţit Ponta”

Liderul PMP Mureş l-a invitat pe premierul Ponta, prin intermediul presei, să dea explicaţii cetăţenilor cărora le-a spus, în 2012, că nu este de acord cu înfiinţarea liniei maghiare. „Premierul Ponta a încheiat ieri (n.r. – 3 martie) un protocol cu UDMR-ul. Printre altele, se spune că doresc să înfiinţeze linia maghiară la UMF Târgu-Mureş. Eu personal şi partidul pe care îl reprezint nu avem nimic cu înfiinţarea liniei. Această problemă trebuie lăsată pe seama cadrelor universitare, însă eu vreau să-i fac o invitaţie, prin intermediul presei, domnului premier Ponta să vină la Târgu-Mureş pentru că în data de 22 septembrie 2012 dânsul, tot la Târgu-Mureş, a spus că nu este o idee bună şi nu trebuie să avem facultăţi separate. Întrebarea mea este când a minţit Ponta, în 2012 sau ieri, când a încheiat protocolul? Dacă dânsul spune că nu a minţit, atunci să vină în faţa aceloraşi cetăţeni cărora le-a spus că nu doreşte să înfiinţeze facultăţi separate. Ca atare, a depus o moţiune de cenzură pentru care a căzut Guvernul Ungureanu. Să vină şi să explice cetăţenilor de ce s-a gândit acum altfel sau mai bine zis când a minţit? Nu am nimic cu etnia maghiară, cu UDMR-ul, problema mea este omul Ponta, verticalitatea lui şi ce a făcut el cu ţara asta”, a declarat Petru Başa.

În plus, acesta a spus protocolul USD-UDMR este nul, pentru că formaţiunea USD nu există. „Eu aş denunţa protocolul USD-UDMR ca fiind nul, pentru că formaţiunea USD nu există. Atunci, mă întreb cu cine a semnat UMDR protocolul. Nu există nici ca înregistrare, dar nici de factor”, a spus Petru Başa.

„Politicienii UDMR să mai lase steagurile”

Petru Başa le-a transmis liderilor şi politicienilor UDMR din judeţul Mureş să mai lase steagurile şi să se preocupe de problemele urgente, cum ar fi centurile ocolitoare. „Le-aş recomanda liderilor şi politicienilor UDMR din judeţul Mureş să mai lase steagurile că avem timp şi de ele. Cred că sunt probleme urgente care să-i determine să aibă o atitudine, şi aici mă refer la centurile ocolitoare din Târgu-Mureş, unde s-a făcut licitaţie şi Sighişoara. Ministrul Silaghi a spus anul trecut în 2014 s-ar putea relua discuţiile şi să începem construcţia la centura ocolitoare Sighişoara, la care, personal, am depus muncă pentru proiecte şi studii de fezabilitate. Cred că ar trebui mai multă forţă pe acest plan din partea dânşilor”, a precizat liderul PMP Mureş.

Problema deşeurilor, pusă pe tapet

O altă problemă ridicată de Petru Başa a fost cea a deşeurilor şi a subliniat că nu vede, în viitorul apropiat, posibilitatea construirii unei gropi ecologice în judeţ. „Problema deşeurilor ar trebui să preocupe pe toţi cei din judeţul Mureş. Avem o singură groapă ecologică şi spunem acest lucru de câţiva ani. La Sânpaul se tot fac proiecte. Groapa de la Sighişoara se umple, primarul oricum nici nu ştie ce se întâmplă în Sighişoara, dar cred că ar trebui să aibă în grijă o linie tehnologică pentru reciclarea deşeurilor la Sighişoara, pentru că eu nu văd în viitorul apropiat să se construiască o groapă ecologică în judeţ. De bine, de rău, aceea este bună şi dacă se umple, probabil că vom merge în Cluj, în Bistriţa sau în Sibiu”, a afirmat Petru Başa.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • „Lupul moralist” a uitat cand PDL, partidul din care facea parte era de acord cu aceasta linie si cu alte cerinte ale UDMR pe aceleasi considerente pe care azi le are Ponta in vedere? Conteaza unde si cand a mintit intr-un spatiu al minciunii, demagogiei si ipocriziei?

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE