Viitorii studenţi, în vizită la Inginerie Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

Viitorii studenţi, în vizită la Inginerie

Elevii Liceului Tehnologic „Traian Vuia” din Târgu-Mureş au fost prezenţi luni, 7 aprilie, la Facultatea de Inginerie a Universităţii „Petru Maior” pentru a afla cât mai multe despre programele de studii, admitere, viaţă studenţească şi perspective de viitor. Vizita, eveniment inclus în „Zilele Porţilor Deschise”, a fost un bun prilej ca elevii, posibili viitori studenţi, să fie faţă în faţă cu cadrele didactice, să pună întrebări, să afle lucruri noi, să viziteze laboratoarele, să vadă standurile realizate de studenţi şi să poarte discuţii despre echipamente şi utilaje.

„Suntem deschişi în a le arăta oferta educaţională”

Elevii de la „Traian Vuia” au spart gheaţa, fiind primii vizitatori ai Facultăţii de Inginerie. Prezentarea pe care au susţinut-o cadrele didactice a fost una caldă, prietenoasă, cei prezenţi aflând astfel detalii despre programele de studii, admitere, viaţă studenţească, dar şi despre posibilitatea obţinerii burselor de merit şi studiu. „Astăzi, la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş s-a desfăşurat prima întâlnire din prima zi a „Porţilor Deschise”, un eveniment dedicat nu numai elevilor de claselor a XII-a, ci tuturor elevilor din arealul judeţului Mureş. Astăzi am avut un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Traian Vuia” şi urmează să vină cu autocarele elevi din Reghin, Luduş, Iernut. Suntem foarte deschişi în a le arăta oferta noastră educaţională, dar şi în a le face ture de vizite în cadrul Universităţii. La noi, la Facultatea de Inginerie, nu avem foarte multe poveşti, ci avem mai mult standuri şi dotări şi dorim să le arătăm aceste lucruri. Bineînţeles că le-am făcut şi o prezentare în ideea în care trebuie să înţeleagă ce înseamnă viaţa de student, cu distracţie, cursuri, laboratoare, concursuri studenţeşti şi aşa mai departe. Sper că elevii au înţeles aceste lucruri. Au fost mai mult receptivi la partea de distracţie, dar asta face parte din viaţa de student”, a menţionat şef de lucrări Mihaela Bucur, de la Catedra de Inginerie Tehnologică şi Management din cadrul Facultăţii de Inginerie.

Prezentări şi vizite întreaga săptămână

Pe tot parcursul acestei săptămâni, elevi de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”, de la Liceul Tehnologic „Avram Iancu” şi de la licee din Reghin, Luduş şi Iernut sunt aşteptaţi la Facultatea de Inginerie pentru a vedea  noile prototipuri care sunt în lucru, maşinile cu comandă numerică, diverse standuri pe partea de automatizări şi electrice şi pentru a afla cât mai multe lucruri despre o posibilă carieră în domeniul ingineriei. „Studenţii Facultăţii de Inginerie, Catedrele de Inginerie Electrică şi Inginerie Tehnologică şi Management, au realizat standuri care se regăsesc în cadrul laboratoarelor, iar studenţii vor face ture de vizită şi le vor arăta vizitatorilor. Avem noile prototipuri care sunt în lucru, maşinile cu comandă numerică, diverse standuri pe partea de automatizări şi electrice. Un lucru foarte important de amintit pentru elevi este că sesiunea de comunicări ştiinţifice a studenţilor care va avea loc în a doua săptămână din luna mai are o secţiune pentru elevi. Noi am transmis informaţia elevilor şi există un concurs cu premii în bani pentru cele mai bune lucrări ale elevilor”, a precizat şef de lucrări Mihaela Bucur.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE