Liceeni interesați de joburi pe timpul vacanțelor Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 226 Vizualizări

Liceeni interesați de joburi pe timpul vacanțelor

DSC_4974

Târgul de Cariere a pus în contact cei mai buni tineri aflați în căutarea unui loc de muncă cu cei mai importanți angajatori din Târgu Mureș. Aproximativ 25 de companii și organizații au participat la Târgul de Cariere organizat joi, 5 noiembrie, între orele 10:00-19:00 la Teatrul Național din Târgu-Mureș. Printre companii s-au numărat CamelWeb Creations, CIE Matricon, Hirschmann România, Accenture, Stefanini.

Oportunități importante de angajare ori practică au adus și alți participanți, ActiveLabs(PentruCariera.ro), AIESEC Târgu-Mureș, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş, Auchan, Career Consulting, Evozon, Global Art Production, IRUM, JCI Târgu-Mureș, Kastamonu Romania, KFC, Lugera, McDonald’s, Pirelli, RCS & RDS, Romcab, Studio Moderna, TotalStay Group, Universitatea Petru Maior, Vodafone.

12208412_10205094178814700_6406664181056314878_n

Tinerii se confruntă cu realitatea tristă, cu condițiile rele de lucru ale stagiilor de astăzi, chiar cu exploatare. Târgurile de carieră sunt un mijloc eficient pentru obținerea unui job și, oricât de mică ar fi experiența anterioară, un CV bine redactat, fără greșeli gramaticale și de structură, care reușește să scoată în evidență competențele profesionale, oferă oricui o șansă foarte mare de a fi selectat pentru un interviu.

louisa

”La Târgu Mureș încheiem ultimul eveniment din toamnă, primul eveniment a avut loc la Chișinău în ziua de 2 octombrie, am continuat în Iași, Brașov, Sibiu, Cluj, unde am avut două târguri, unul generalist și unul strict IT, apoi am fost la Oradea și, acum, aici . Ne-am gândit la un flux cât mai logic și ușor pentru candidați, așadar la intrare există un punct de informare unde tinerii pot printa CV-ul gratuit, au acces la aparatură pentru a accesa cât mai ușor toate cele 420 de joburi cu normă întreagă afișate, la parter avem mai multe standuri de la ONG-uri care oferă consiliere în carieră, iar la etajul I avem 25 de angajatori prezenți” a declarat Louisa Olar, manager de proiect al TDC.

Angajatorii au avut oferte în domenii precum IT&Software, auto&automotive, producție&tehnică, industria alimentară, retail, recrutare, consultanță și altele. Astfel, la mare căutare au fost specialiștii IT, developeri, ingineri, electricieni, mecanici, agenți de vânzări, economiști, specialiști resurse umane, casieri, vorbitori de limbi străine, traducători autorizați de poloneză, cunoscători de suedeză, consultanți call center.

camelweb

”Căutăm colegi în departamentele IT, în domeniul internship, dezvoltatori PHP și project manageri. Nivelele de experiență sunt diverse, începând de la seniori, inclusiv juniori, tineri absolvenți de facultate ” ne spune Cristina Predoiu, manager resurse umane CamelWeb Creations.

Participanții care au dat like paginii de Facebook Târgul de Cariere au beneficiat de o cafea sau un ceai, mici plăceri care detensionează pentru ca în fața angajatorului să-și maximizeze șansele de a face o impresie bună.

andrei Borza

”Sunt în elev în clasa X-a și vreau să mă orientez spre avocatură. Aici, la Târg am ocazia să aflu direct de la angajatori detalii despre produsele dezvoltate de ei, despre cerințele joburilor oferite. Majoritatea colegilor mei sunt orientați spre marketing și vânzări, cei mai mulți vor să rămână în țară dar, evident, sunt și cei care vor să plece” ne spune Andrei Borza, elev.

Alexandru Todea

”Am venit urmând sfatul profesorului meu Radu Pop de la Colegiul Alexandru Papiu Ilarian, pentru a avea o viziune asupra joburilor din viitor, chiar și a celor pentru care putem opta în timpul vacanțelor. Eu vreau să urmez facultatea de medicină, dar până atunci nu exclud un job pe timpul vacanțelor, unul în care pot să mă încadrez, având în vedere că am abilități în vânzare, marketing sau organizare”, ne spune Alexandru Todea, elev.

mara gurghian

”La Târgul de Cariere găsesc detalii despre locația firmelor sau despre mediul de lucru. Având în vedere că sunt la profilul de Științele Naturii, m-ar interesa tot ceva spre real” ne spune eleva Mara Gurghian.

Iuga Catalin

”Odată cu participarea la un astfel de Târg cresc șansele pentru a fi selectat pentru un interviu. Eu mă orientez spre IT sau marketing, e important să aleg cu atenție ceea ce consider că mi se potrivește” ne spune elevul Iuga Cătălin.

roxana tegla

”Sunt elevă în clasa a XII-a și vreau să știu unde merg mai departe la facultate, unde sunt cele mai bune oferte. Aici poți discuta față în față cu angajatorul, făcând liceul economic merg tot spre ramura de economie. La Cluj am văzut multe oportunități” ne spune Roxana Tegla.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE