Zilele Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu Tîrgu-Mureș – Ediția 2016 Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 588 Vizualizări

Zilele Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu Tîrgu-Mureș – Ediția 2016

DSC_7948

Moment de magie pe scena Centrului Cultural ”Mihai Eminescu”, unde a avut loc sărbătorirea Zilelor Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu Tîrgu-Mureș – Ediția 2016 . În ziua de 1 martie cadrele didactice și elevii școlii au fost contemporanii marcării a 68 ani de viață ai acestei reprezentative instituții de învățământ mureșean, pe care cu onoare o reprezintă fiecare dintre cei care au fost prezenți.

În deschiderea evenimentului, scurte alocuțiuni au fost rostite de directorul Liceului Teoretic „Gheroghe Marinescu” profesor Cristian Vulc, Inspectorul școlar general, Ștefan Someșan și viceprimarul Claudiu Maior, după care a urmat prezentarea Anuarului Școlii 2016.

Tot în cadrul manifestării au fost acordate Premiile de Excelență școlară Gheorghe Marinescu 2016 și Premiile elevilor cu performanțe la nivel județean, regional sau național, iar Spectacolul Generația Europa a încheiat programul dedicate acestei sărbători.

DSC_7926

Anularul găzduiește informații despre performanțele elevilor liceului, rezultatele frumoase obținute la examene, concursuri, olimpiade și competiții. Tot aici se regăsesc Premiile de excelență Gheorghe Marinescu 2015 și Premiile de Merit Educațional EDU Marinescu 2015, acordate la începutul acestui an școlar de conducerea școlii.

”După câțiva ani de pauză în editarea anuarului Liceului Teoretic ”Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș, vede în anul 2016, lumina tiparului într-o formă îmbogățită ca structură și, în premieră, intră în categoria publicațiilor periodice recunoscute național, pentru că, începând cu acest număr, beneficiază de Codul ISSN 2501-2118, atribuit de Biblioteca Națională a României. Publicație este alcătutiă din material grupate în 18 secțiuni, care împreună cu coperțile, însumează cifra rotundă de 100 de pagini” ne spune profesoara Felicia-Stela Ionescu.

După mesajele din partea conducerii școlii scrise de directorul prof. Cristian Cornel Vulc, directorul adjunct profesor Gabriel Grozav, profesor Cristina Ligia Matei, consilier educativ, în pagini sunt așezate o prezentare a profilului medicului Gheorghe Marinescu (1863-1938), patronul spiritual al școlii și un  scurt istoric în care se regăsește momentul înființării școlii, în anul 1947.

Anuarul face și prezentarea resurselor umane ale școlii, începând cu Consiliul de Administrație, Consiliul Elevilor, Comitetul de Părinți, apoi Comisiile metodice constituite pe arii curriculare, comisiile interne specifice, personalul auxiliar și cel nedidactic. O listă întreagă a cadrelor didactice care predau în acest an școlar acoperă spațiul a trei pagini, fiind prezentate, pentru fiecare, specialitatea, gradul didactic și anul încadrării în unitate.

DSC_7957

Cea mai extinsă secțiune a anuarului o constituie prezentarea claselor de elevi, a celor de la învățământul liceal și post-liceal, fiind evidențiate profilul sau specializarea, numele dirigintelui, lista completă a elevilor înscriși. În plus, fiecare colectiv și-a ales câte un motto și a realizat o fotografie de grup, care completează definirea identității fiecărei clase. O atenție specială a fost acordată absolvenților promoției 2015, diriginții claselor terminale din anul școlar 2014-2015, care au dat informații despre inserția acestora pe piața muncii, după terminarea studiilor liceale sau post-liceale.

Activitățile metodice organizate de comisiile pe arii curriculare se bucură de o prezentare esențială, începând cu Comisia ”Limbă și comunicare”, profesorii Monica Rusu, Cristina Ligia Matei și Ana Cifu, Catedra de Limba și Literatura Română, profesorii Cristina Matei, Ancuța Pașcan, Felicia-Stela Ionescu. Anuarul cuprinde pagini și informații despre activitățile din Cabinetul de Istorie ”Dr. Traian Bosoancă” inaugurat recent de directorul adjunct, prof. Gabriel-Cornel Grozav și din cabinetele de chimie, fizică, biologie, aflate în coordonarea profesorilor Gabriela Borda și Nelu Moldovan.

” Mulțumim colegilor și elevilor care, cu toții, fără excepție, prin disciplina unei echipe și nu prin vreo ierarhizare, au colaborat la realizarea acestui număr. Multe mulțumiri aducem Editurii Edu și Tipografiei Ansid, care au ajutat la finalizarea tipăririi. Dorim ca festivitatea de astăzi să fie un simbolic mărțișor de prins în suflet” mai adaugă profesoara Felicia-Stela Ionescu.

DSC_7945

Cei patru elevi care au primit Premii de Excelență școlară Gheorghe Marinescu sunt Vadim Fîntînari, Renata Toth, Diana Madac și Alexandra Vargău. Alte 27 de diplome pentru performanțe la nivel județean, regional sau național s-au acordat elevilor Andreea Oarga, Amalia Nechifor, Sorina Bacos, Ștefana Macarie, Flavia Ionescu, Alexandrina Pitea, Silviu Pogăcean, Diana Botoș, Diana Maria Lazăr, Ștefan Nagy, Andrei Gherman, Vlad Oros, Codruța Turc, Denisa Ferent, Denisa Craifălean, Diana Milășan, Diana Moldovan, Ana Maria Pascu, Loredana Boza, Andrea Csupor, Andrei Ognean, Andrea Barabas, Andrea Fulop, Edina Krisztina Șuteu, Izabela Moldovan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE