Cum a influenţat „Legea antifumat” barurile şi restaurantele Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 614 Vizualizări

Cum a influenţat „Legea antifumat” barurile şi restaurantele

La un an de la intrarea în vigoare a Legii nr. 15/2016, reprezentanţii proiectului „2035 – Prima Generaţie Fără Tutun a României” au prezentat, săptămâna trecută, cu ocazia unei conferinţe organizată de Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, câteva din efectele interzicerii fumatului în spaţiile publice.

Afaceri în creştere

Unul din punctele vizate de raportul întocmit de conducătorii proiectului „2035 – Prima Generaţie Fără Tutun a României” se referă la efectele interzicerii fumatului în spaţii publice asupra proprietarilor de restaurante, baruri, cafenele şi cluburi. „În pofida unor dezbateri intense legate de potenţialele efecte negative ale legii care interzice fumatul în spaţii închise asupra comercianţilor, datele agregate de către ANAF au infirmat ferm orice potenţiale îngrijorări. Rezultatele obţinute vin în deplină concordanţă cu rezultatele altor sute de studii la nivel internaţional în legătură cu acest aspect. Cifra de afaceri a barurilor a crescut în medie cu 5,1% la 6 luni după aplicarea Legii 15/2016 comparativ cu cifrele înregistrate în ultimele 6 luni înainte de lege, iar cifra de afaceri a barurilor a crescut în medie cu 10,6% la 6 luni după aplicarea Legii 15/2016, comparativ cu cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a precizat Ramona Brad, directorul proiectului „2035 – Prima Generaţie Fără Tutun a României.”

În privinţa restaurantelor, la 6 luni după aplicarea Legii 15/2016 „cifra de afaceri a acestora a crescut în medie cu 10,9% comparativ cu ultimele 6 luni înainte de lege” şi cu 19,8% „comparativ cu cea înregistrată în ultimele 6 luni înainte de lege.”

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE