Victorie de senzație pentru handbalistele CS Olimpic Slider
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 840 Vizualizări

Victorie de senzație pentru handbalistele CS Olimpic

În etapa a IV-a a Diviziei A la handbal feminin echipa de la CS Olimpic Târgu-Mureș, debutantă în acest eșalon, alcătuită exclusiv din junioare mureșene, a obținut o mare victorie pe teren propriu în fața mult mai titratei formații Piteștene FC Argeș Universitatea, scor 32-25 (14-13). Meciul în fața unei echipe aflate în plutonul fruntaș se anunța unul foarte dificil pentru tinerele mureșene, dar ambiția și dărirea elevelor antrenorilor Mihaela și Claudiu Evi s-a dovedit mai puternică decât experiența adversarelor. Mureșencele au condus cu 1-0, gol reușit de Monica Bărăbaș, dar oaspetele au preluat conducerea cu 2-1. Fetele de la Olimpic s-au mobilizat și au trecut în avantaj, reușind să conducă rapid cu două goluri. Au avut câteva ocazii de a se desprinde la trei, dar portarul argeșencelor a avut câteva minute cu intervenții de excepție. La scorul de 10-8 a parat și o aruncare de la 7 metri și oaspetele au reușit să preia pentru a doua oară conducerea cu 11-10. A fost însă pentru ultima dată, mureșencele intrând la pauză cu avantaj de un gol, reușit în extremis de Andreea Târșoagă.

 

Repriză de excepție, final entuziasmant

Ceea ce n-a reușit pe parcursul primei reprize, Olimpic a trecut de o barieră care părea una psihologică în debutul reprizei secunde. Nu doar că s-au distanțat pentru prima dată la trei goluri, mureșencele au reușit în primele cinci minute ale reprizei să nu primească gol și să înscrie de patru ori. Diferența a ajuns astfel la cinci goluri. Au urmat minute în care argeșencele au forțat revenirea, dar nu au reușit să se apropie la mai puțin de trei goluri. Încercarea de anihilare a principalelor marcatoare, Târșoagă și Bărăbaș nu le-a folosit, deoarece mureșencele au arătat și o omogenitate îmbucurătoare a lotului. Indiferent de cine a intrat în teren, apărarea oaspetelor a fost deseori surpinsă de pătrunderile celorlalte componente. Cu goluri reușite de pe extrema dreaptă de stângacea Flavia Munteanu, așa cum se cuvine unei extreme drepte, sau de pătrunderile Carlei Lăcătuș, mureșencele au reușit la mijlocul reprizei secunde să se distanțeze la 6, apoi la 7 goluri. Problema se punea de aici încolo din punct de vedere mental. Junioarele „olimpice” au dat însă dovadă de multă „maturitate” în joc și și-au menținut avantajul, dezarmându-și de-a dreptul adversara, Aceasta a fost cea care a căzut din punct de vedere mental. Olimpic a încheiat la pas partida, având la un moment dat șansa de a-și mări avantajul la 10 goluri, permițându-și spre final chiar faze spectacol, cu „aeriene”, dar barele s-au opus în câteva rânduri.

O primă victorie în ediția de debut, dar una extrem de importantă pentru moralul mureșencelor, în fața unei echipe cu pretenții mai mari.

CS Olimpic a început jocul cu formația: Ugran- Moldovan (1 gol), Sângeorzan (1), Bărăbaș (12), Târșoagă (5), Marian, Ghemeș, dar toate celelalte componente s-au autodepășit: Lăcătuș (5), Munteanu (5), Ola (3), Radu, Dima, Hodor, Belean, Bardoși, Stan.

Felicitări fetelor, suntem mândri de voi! Așa a scandat galeria, așa simțim toți.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE