Home / Politic / PNL Mureş, apel către maghiari „să nu se lase manipulaţi de ieşirile publice ale liderilor UDMR”

PNL Mureş, apel către maghiari „să nu se lase manipulaţi de ieşirile publice ale liderilor UDMR”

Distribuie

În urma deciziei de admitere a sesizării Partidului Național Liberal referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea, la Tîrgu Mureș, a Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rákóczi Ferenc, liderii UDMR au lansat atacuri virulente la adresa Curții Constituţionale.

Este o adevărată sarabandă a declarațiilor împotriva CCR, unica autoritate de jurisdicţie constituţională din România. Sunt ieșiri publice care nu fac altceva decât să ascundă incompetența politică a UDMR-ului, care simte că pierde teren în fața propriului electorat.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, crede că decizia “Curții Constituționale a demonstrat, încă o dată, că România nu este stat model în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale.” Pe de altă parte, Péter Ferenc, Președintele Consiliului Județean și al UDMR Mureș crede că “Decizia Curții Constituționale este un atac împotriva educației în limba maternă”, iar deputatul UDMR Csép Andrea opinează că  „Decizia Curții Constituționale este scandaloasă. Nu este o regulă democratică de drept în care Parlamentul nu poate aplica drepturile minorităților.”

Declarațiile publice care au urmat deciziei Curții Constituționale vin în succesiunea avertizărilor pe care liderul UDMR i le-a transmis Președintelui Partidului Național Liberal. Conform declarațiilor lui Kelemen, atacarea legii de înființare a Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rákóczi Ferenc va afecta relațiile de viitor dintre dintre PNL şi UDMR. Ludovic Orban a reiterat faptul că “noi nu atacăm la CCR din motive de natură etnică, ci atacăm din motive de natură constituţională şi legală. Aş aştepta ca domnul Kelemen Hunor să-şi ceară scuze, dar mă îndoiesc că o va face”.

Partidul Național Liberal Mureș face un apel la maghiarii din România și în special din județul Mureș să nu se lase manipulați de ieșirile publice ale liderilor UDMR, care încearcă să îi asmută împotriva statului român. Împreună cu PSD, pe care îl susține la guvernare, UDMR i-a mințit pe maghiari, făcând o lege proastă, strâmbă și vădit neconstituțională.

Trăim împreună și tot împreună, români și maghiari, trebuie să găsim soluții la problemele comunității, cu singura condiție a respectării legii.

(Partidul Național Liberal Mureș, Biroul de presă)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dan Tanasă (AUR): ”Parlamentul European interzice centralele de apartament pe gaze, lăsând românii la mila importurilor!”

Distribuie Parlamentul European dă o gravă lovitură românilor și României prin directiva privind performanța energetică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.