Share

Home / Invatamant / Se caută candidaţi pentru trei şcoli militare!

Se caută candidaţi pentru trei şcoli militare!

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Mureş continuă activitatea de recrutare a candidaţilor pentru selecţia şi admiterea la programele de formare maiştri militari şi subofiţeri pe filiera directă pentru peste 900 de locuri la trei instituţii militare de învăţământ din România.

Şcoli din Piteşti, Buzău şi Constanţa

Potrivit informaţiilor furnizate de colonel Daniel Deaconescu, comandantul Centrului Militar Judeţean Mureş, cele trei instituţii militare de învăţământ sunt următoarele: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti (maiştri militari – 308 locuri şi subofiţeri – 327 locuri), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” Boboc Buzău (maiştri militari – 226 locuri şi subofiţeri – 65 locuri) şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa (maiştri militari – 110 locuri).

Criterii pentru candidaţi

Pot întocmi dosarul de candidat în vederea selecţiei şi admiterii candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România de cel puţin 6 luni, să nu fi fost condamnat penal şi să nu fie în curs de urmărire penală, să fie declarat “apt medical”, să aibă vârsta de cel mult 30 de ani pentru maiştri militari şi cel mult 35 de ani pentru subofiţeri, împliniţi în anul 2018, să fie absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat, sau să facă dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere, iar termenul limită de finalizare a dosarelor de candidat este 2 mai 2018.

“Armata oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv”, a subliniat colonel Daniel Deaconescu.

Informaţii suplimentare privind criteriile de recrutare, conţinutul dosarului de candidat, probele de selecţie eliminatorii, precum şi normele de organizare şi desfăşurare a examenelor de admitere se pot obţine la Biroul Informare Recrutare, cu sediul la Centrul Militar Judeţean Mureş din Târgu-Mureş, strada Mihai Eminescu nr. 29, telefon 0265-250.642 sau 0265-217.751.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Grădina Botanică, sursă valoroasă pentru aromaterapie

Facultatea de Farmacie, prin Disciplina de Botanică Farmaceutică și Disciplina de Farmacognozie și Fitoterapie, a …

Share
Share